Drømmedebuten: Solskjærs Manchester United lekte seg

Oppdatert 23/12/2018 klokken 09:45 GMT+1

Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmestart som Manchester United-manager med 5-1-seier over gamleklubben Cardiff borte i Premier League lørdag.

Solskjær

Marcus Rashford sendte United i ledelsen da han banket et frispark i mål fra drøye 20 meter etter bare tre minutter, mens Ander Herrera ble kampens andre målscorer da han testet slegga etter en knapp halvtime.
Paul Pogba, som var tilbake i lagoppstillingen under Solskjær, åpnet forsvaret før Herrera skjøt ballen i mål via Greg Cunningham.
Solskjær feiret vilt på benken etter spanjolens scoring.

Straffescoringer

Men etter 38 minutter kom Rashford i fokus igjen. Engelskmannen tok med seg ballen i eget felt med overarmen/skulderen, og dommer Michael Oliver pekte på straffemerket etter å ha konferert med assistentdommeren. Victor Camarasa banket ballen opp i nettaket bak David de Gea.
Det tok likevel bare to minutter før Manchester United var tilbake i to måls ledelse. Anthony Martial var sikker alene med keeper etter lekre kombinasjoner.
Ti minutter ut i andre omgang skaffet Jesse Lingard bortelaget straffespark etter å ha blitt bokset inn av tre Cardiff-spillere. Han var sikker da han tok straffesparket selv.
Et heltent United-lag lekte seg i Wales og fortsatte å produsere sjanser, men Neil Etheridge tok hånd om resten helt fram til Pogba og Lingard kombinerte like før full tid.
Pogba hadde en leken stikker, og Lingard rundet keeper og scoret sitt andre for kvelden.
Solskjær fikk dermed en herlig start i sin første kamp på benken i Manchester United. Det skjedde mot klubben han ledet i bare 30 kamper i 2014.
Det var første gang at United scoret fem mål i en og samme Premier League-kamp siden Alex Ferguson avsluttet sin eventyrlige managerkarriere med 5-5 mot West Bromwich i mai 2013.

Gunstig program

Nordmøringen er hentet tilbake til Manchester United for å få opp humøret og spillegleden igjen. Under José Mourinhos ledelse skal stemmingen i klubben ha vært kjølig, spesielt det siste halvåret.
Nå venter to kamper på Old Trafford i romjulen (26. og 30. desember). De går mot Huddersfield og Joshua Kings Bournemouth.
Solskjær har kommet inn på et gunstig tidspunkt når det gjelder motstandere. Ni av Uniteds ti neste kamper går mot helt overkommelige lag.
Bare bortekampen mot Tottenham (13. januar) i samme periode kan kalles svært vanskelig.
Solskjær skal i utgangspunktet lede United ut sesongen. Etter planen skal han returnere til Molde.