Solskjærs forhold til Uniteds legendariske sjef kom tidlig opp. De to har helt spesielle bånd etter Solskjærs tid som spiller og ungdomstrener i klubben.
– Jeg har egentlig lært alt av ham. Han har påvirket meg på alle områder. Måten han behandler folk på, måten han holdt 25 landslagsspillere glade og sultne på med ønske om å bli bedre og måten han behandlet alle ansatte i United på, svarte Solskjær på NTBs spørsmål på fredagens pressekonferanse.
– Jeg har selvfølgelig snakket med ham allerede. Det finnes ingen bedre å snakke med. Han er min mentor. Jeg forsto ikke så tidlig at han ville bli det, men siden skaden min i 2003 tok jeg notater om hva han gjorde i forskjellige situasjoner.
Premier League
Landslagskapteinen Johansen forlenget med Fulham
14/05/2019 PÅ 12:42
– Når ting har roet seg litt her, blir det et besøk over en kopp te hjemme hos ham, sa Solskjær og la til at han sendte en tekstmelding til Ferguson så fort han var klar for United-jobben.
Les også: Tidligere United-spiller klar for Solbakkens FCK

Blid

Solskjær smilte bredt da han møtte mediene før fredagens trening. Han satt foran en smekkfull liten pressesal på klubbens treningssenter Carrington.
Solskjær snakket for første gang offentlig som United-manager 8.30 lokal tid i en seanse som varte i 19 minutter. Det skjedde snaut to døgn etter at han fikk jobben og erstattet José Mourinho.
Dette var hans første ord om spillerne han nå skal lede:
– De er fotballspillere, de er glade og i godt humør. De har oppført seg flott.

Lett program

Solskjær leder United borte mot Cardiff lørdag kveld. Så venter to kamper på Old Trafford i romjulen (26. og 30. desember). De går mot Huddersfield og Joshua Kings Bournemouth.
– Vi må ta ut et lag som kan gi oss resultater. Og jeg må få mine prinsipper ut til karene, hvordan vi skal spille som et lag og jobbe sammen, sa Solskjær under presseseansen som varte i 19 minutter.
Nordmannen kommer inn på et gunstig tidspunkt når det gjelder motstandere. Ni av Uniteds ti neste kamper går mot helt overkommelige lag.
Bare bortekampen mot Tottenham (13. januar) i samme periode kan kalles svært vanskelig.
Sett denne?

Midlertidig

Solskjær er hentet inn til United på midlertidig basis og skal lede klubben ut sesongen. Men han fikk naturlig nok spørsmål om sjansene for å ta jobben permanent.
– Det er så mange managere som ville elsket å være her, og jeg er en av dem. Min jobb nå er å gjøre jobben så godt jeg kan de neste seks månedene, sa han.
United-ledelsen skal ha bevilget rundt en halv milliard kroner til forsterke laget i januar-vinduet. Solskjær vil først og fremst konsentrere seg om spillerne han har.
– Jeg vil selvfølgelig få et ord med i laget. Men jobben min nå er å bli kjent med spillerne og se hvordan jeg kan gjøre dem bedre.

Stjerner

Under Mourinho har ikke United prestert opp mot potensialet på lang tid. Solskjær kan få en utfordring med å få stjernespillere som Paul Pogba og Alexis Sánchez til å få ut sitt beste på banen.
– Min jobbe er å hjelpe enhver spiller slik at de kan de kan gripe sjansen. I Manchester United er det den standarden som gjelder. Det viktigste er å være en bra lagspiller, sa han.
(©NTB)
Premier League
Maktdemonstrasjon sikret Manchester City ligagullet for andre år på rad
12/05/2019 PÅ 15:57
Premier League
Kings Bournemouth reddet poeng i målshow
27/04/2019 PÅ 16:55