Både Arsenal og Chelsea trenger sårt tre poeng når lagene møtes i den røde delen av London onsdag. Gjestene fra den blå delen av byen ligger før kampen 14 poeng bak serieleder Manchester City, men kan krype opp på andreplass med seier over byrival Arsenal.
Vertene strever med å holde følge med de øvrige topplagene og ligger seks poeng bak den viktige fjerdeplassen. Dermed ligger forholdene til rette for nok en tøff kamp mellom de røde og blå fra Englands hovedstad.
Premier League
Tettey freder treneren etter nedrykket: – Han har gjort alt han kunne
13/07/2020 PÅ 06:50
I tradisjonen tro sliter Arsenal på denne tiden av året med skader. Forsvarsbrikkene Nacho Monreal, Sead Kolasinac og Laurent Koscielny virker alle uaktuelle mot Chelsea. Det samme gjelder Aaron Ramsey, Mesut Özil, Santi Cazorla og Olivier Giroud.
– Vi har en stall som er i stand til å takle skader, men vi kan ikke miste flere nøkkelspillere, sier Arsenal-manager Arsène Wenger som viser til hvordan «B-laget» har gjort det i Europa League og Ligacupen så langt.

Holder utkikk

I tillegg til skader sliter 68-åringen med flere spillere som er på utgående kontrakter, deriblant stjerneduoen Alexis Sánchez og Mesut Özil.
Ifølge Wenger har det ikke har kommet bud på verken Sanchez eller Özil. Eller Jack Wilshere som også har til gode å signere ny kontrakt.
– Vi har ikke blitt kontaktet av noen. Vi vil fortsatt at de skal bli, men dette har jeg svart på mange ganger. Det eneste vi kan gjøre er å konsentrere oss om neste kamp.
– Vi har ikke mistet noen enda, sa franskmannen og sa til at dersom de forlater Arsenal skal de erstattes med spillere fra øverste hylle.
– Denne klubben har mistet mange gode spillere og alltid respondert godt, sa Wenger som også avkreftet at det var hold i ryktene om Arsenal i disse dager jakter på David Luiz (Chelsea) og Thomas Lemar (Monaco).

Ikke samme problemer

Chelsea har ikke de samme problemene, verken med skader eller støy med utgående kontrakter. Mot Arsenal er det trolig kun David Luiz av kjente navn som ikke blir med. Spanjolen er skjøvet ut i kulda av Chelsea-manager Antonio Conte.
Chelsea har kun ett tap de siste tretten kampene og sluppet inn fem mål denne perioden. Arsenal på sin side har ett tap mer i den samme perioden, og har sluppet inn 14 mål.
– Det er svært viktig å involvere samtlige spillere i troppen i denne perioden. Vi gjør en god jobb i denne situasjonen, for vi roterer mye, og samtidig er resultatene positive. Det betyr at samtlige spillere bidrar mye, sier Chelsea-manager Antonio Conte.
Lagene spilte uavgjort 0-0 på Stamford Bridge tidligere denne sesongen. De to forrige før der ble det kjempet om pokaler, i FA cupfinalen og Community Shield i fjor. Der stakk Arsenal av med sølvtøyet ved begge anledninger.
(©NTB)
Premier League
Solskjær tror på få overganger i sommer
09/07/2020 PÅ 07:23
Premier League
Berge og Sheffield United sikret seieren på overtid
08/07/2020 PÅ 19:11