Serielederen fortsetter seiersrekken, og med seier over Manchester United slo de det eneste laget som har klart å ta poeng fra dem i årets sesong.
Sjanser til begge lag, to annullerte Liverpool-mål og høy temperatur preget det klassiske oppgjøret, men det ble med to mål i kampen.
Liverpool har slitt med å slå Manchester United i ligaen de siste årene og sto med bare én seier på de siste elleve kampene lagene imellom før søndagens oppgjør.
Premier League
Tettey freder treneren etter nedrykket: – Han har gjort alt han kunne
13/07/2020 PÅ 06:50
Med seieren drar Liverpool ytterligere fra rivalene i kampen om ligatittelen og ligger nå 16 poeng foran Uniteds byrival Manchester City, som i tillegg har en kamp mer spilt enn Liverpool.

Ville protester og annulleringer

Van Dijk sendte Liverpool tidlig i ledelsen da han raget høyest på en corner etter et kvarter, og tolv minutter senere var samme mann involvert igjen da ballen endte i målet bak David de Gea for annen gang.
Etter en hard duell mellom de Gea og van Dijk, skrudde Roberto Firmino ballen i lengste hjørne til ville protester fra den spanske sisteskansen og flere andre United-spillere. De Gea fikk gult kort for protestene, men fikk medhold da målet ble annullert etter en sjekk med VAR.
Drøye ti minutter senere ble nok et Liverpool-mål annullert, denne gangen for offside da Georginio Wijnaldum satte ballen i mål.
Både Sadio Mané og Anthony Martial kom til muligheter før pause, og etter hvilen ble det enda flere misbrukte sjanser for begge lag.
Rett før slutt førte et langt utspark fra Alisson til at Mohamed Salah kom alene med keeper, og etter flere sjanser fikk Salah endelig sin scoring mot Manchester United. På sine fire foregående kamper mot United hadde Salah gått målløs av banen, men to minutter på overtid overlistet han endelig de Gea.

Rashford ute flere uker

Før kampen ble det klart at Manchester United må klare seg uten sin toppscorer Marcus Rashford de neste ukene.
Så sent som fredag håpet Solskjær å få spissen klar til kamp mot Liverpool.
– Rashford forverret ryggskaden da han kom inn mot Wolverhampton. Jeg forventer ikke at han er tilbake før etter vinterpausen, sa Solskjær til Sky Sports før søndagens kamp.
(©NTB)
Fått med deg denne?

Bli kjent med Eliteseriens ferskeste trener-tilskudd

Premier League
Solskjær tror på få overganger i sommer
09/07/2020 PÅ 07:23
Premier League
Berge og Sheffield United sikret seieren på overtid
08/07/2020 PÅ 19:11