Det er få lyspunkter å klamre seg fast til for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær så langt denne sesongen. Kristiansunderen har nå ledet laget i elleve strake bortekamper uten å vinne, laget har kun scoret sju mål på de siste ti kampene, og på de siste 23 har det kun blitt fem seire.
Søndag ble det 0-1-tap mot dumpekandidat Newcastle. Klubbens norske manager er klar på at han har ansvaret for de dårlige resultatene, men flere eksperter frikjenner tildels Solskjær. Blant dem er tidligere United-profil Gary Neville, som mener klubbens hyppige bytter av manager og spillestil må ta sin del av skylden.
– Nå har de gått for Solskjær, som tar klubben i en helt ny retning. Dersom styret endrer kurs annethvert år, og gir hver manager 2,5 milliarder kroner, får du store problemer. Og Manchester United får nå som fortjent for dårlige avgjørelser tatt på styrerommet, sier Neville.
Premier League
Tettey freder treneren etter nedrykket: – Han har gjort alt han kunne
13/07/2020 PÅ 06:50

Mislykket

Etter at Alex Ferguson ga seg i 2013 har David Moyes (2013/14), Louis van Gaal (2014/15), og Jose Mourinho (2016/18) fått sjansen, uten å løfte klubben tilbake dit den var under Ferguson.
Neville mener Solskjær må sørge for at han får de samme midlene som sine forgjengere når han gjør ryddejobben hos «de røde djevlene».
Åtte kamper ut i sesongen ligger Solskjærs menn 14 poeng bak serieleder Liverpool og kun to poeng over nedrykksstreken. Dette er tall som får ekspertene til å kvesse klørne.
Saken fortsetter under:

Trenger nye spillere

Fansen har samtidig ikke snudd ryggen til nordmannen etter klubbens dårligste sesongstart på 30 år. Fra tribunen kritiserer fansen eierne og synger sanger om tidligere United-spillere, blant dem Solskjær. Dagens spillere er det ingen som synger om.
Gary Neville er klar på at bredden i United-stallen ikke er god nok, og at gamleklubben kunne hatt bruk for flere av spillerne de har kvittet seg med. Marouane Fellaini, Romelu Lukaku og Alexis Sánchez nevnes.
– De hadde seks unge spillere på banen (mot Newcastle), og de hadde vært bedre med erfarne spillere rundt seg, sier han – og tilføyer:
– Men klubben har avgjort at de spillerne ikke passer inn i den langsiktige planen for å ta klubben dit den hører hjemme. Noen av dem ønsket ikke å være i klubben, noen har fått sin sjanse, andre passet ikke stilen. Kanskje må ytterligere tre eller fire spillere forlate klubben, kanskje flere. Så trenger de fem eller seks kvalitetsspillere inn, og det kommer til å koste masse penger.

– Dårligste på mange år

I BBC-programmet «Match of the day» søndag satt de tidligere Premier League-spillerne Alan Shearer (Newcastle) og Martin Keown (Arsenal). De er ikke imponert over hva de har sett av United så langt.
Shearer mener dette er det dårligste Manchester United-laget han kan huske å ha sett på mange år, mens Keown tror det kan være starten på slutten for Solskjær, dersom det ikke raskt snur for nordmannen.
Heller ikke Solskjærs spillere mener de har levert som forventet. Etter tapet mot Newcastle kom United-målvakt David de Gea med rene ord for pengene.
– Det er ikke akseptabelt for en klubb som oss. Jeg synes det er flaut også. Ikke bare i dag, hele sesongen. Vi spiller ikke bra. Vi klarer ikke engang å score mål og skape sjanser. Vi har mange skader og unge spillere på laget, men det er ingen unnskyldning, sa spanjolen.
Vondt kan bli til verre allerede neste runde. Da får Manchester-klubben besøk av ubeseirede Liverpool.
(©NTB)
Sett denne?
Premier League
Solskjær tror på få overganger i sommer
09/07/2020 PÅ 07:23
Premier League
Berge og Sheffield United sikret seieren på overtid
08/07/2020 PÅ 19:11