Romelu Lukakus scoring etter 20 minutter ble oppgjørets eneste på den engelske sørkysten. Dermed deler United fortsatt tabelltoppen med byrival Manchester City, som er foran på bedre målforskjell.
På et godt slått innlegg fra Ashley Young stanget Lukaku ballen mot mål, men Soton-keeper Fraser Forster vartet opp med en glimrende reaksjonsredning. Dessverre for hjemmelaget havnet returen rett foran Uniteds kraftspiss. Lukaku ga gjestene enkelt 1–0.
Belgieren har slått umiddelbart til etter overgangen til Manchester United. Så langt har han et snitt på ett mål per seriekamp. Han deler toppscorerlisten med Sergio Agüero (Man. City) og Álvaro Morata (Chelsea).
Premier League
Solskjærs United tuktet nesten Liverpool: – En misbrukt mulighet
17/01/2021 PÅ 19:21

Trykket bakover

United hadde god kontroll på kampen fram til pause, men slet mer i annen omgang. Spesielt vertenes Nathan Redmond og Oriol Romeu var toneangivende. Sistnevnte kom til tre store sjanser etter sidebyttet, der den største kom etter en heading i det 67. minutt.
En meter fra streken fikk Marouane Fellaini stanget unna i siste liten og avverget 1–1.
Southampton presset på til siste slutt, men det ville seg ikke for hjemmelaget
– Det er ikke alltid man kan spille fotball med høy kvalitet. Vi gjorde det de fleste lag i Premier League gjør i 90 minutter, og det er å spille med fem mann i forsvarsrekken. Det var en hard kamp, men jeg er fornøyd, sa Mourinho til Sky Sports.

Mourinho på tribunen

I sluttsekundene på overtid snakket Mourinho seg i trøbbel. United-manageren ble bortvist fra benken og sendt på tribunen.
Manchester United står med fem seirer og én uavgjort på sine seks første ligakamper. Man må helt tilbake til Alex Fergusons tid siden storklubben sist hadde en lignende pangåpning.
Southampton ligger rundt midt på tabellen. Laget fra sørkysten står med åtte poeng.
Uniteds neste ligakamp er hjemme mot poengløse Crystal Palace på Old Trafford.
(©NTB)
Premier League
Southamptons sjokkåpning senket Liverpool
05/01/2021 PÅ 07:17
Premier League
Solskjærs United slo tilbake med storseier mot Newcastle
27/12/2019 PÅ 08:31