– Med tanke på fremtiden hans vet jeg hvor han skal. Jeg vet hvor han skal fordi vi har pratet sammen. Vi stoler på hverandre.
Det sa Mourinho etter torsdagens 2-1-seier over Brighton. Eriksen spilte 23 minutter og sto bak det avgjørende målet til Dele Alli. Dansken slo en lekker stikker gjennom til Serge Aurier, som på ett touch la ned til Alli. Han lobbet ballen lekkert i mål fra ti meter.
Men det har blitt mye benkesliting for 27-åringen denne sesongen. Og ting har ikke bedret seg stort under Mourinhos ledelse – i løpet av portugiserens første ni kamper har Eriksen bare startet én kamp. Også torsdag startet han på benken.
Premier League
Tettey freder treneren etter nedrykket: – Han har gjort alt han kunne
13/07/2020 PÅ 06:50
– Det eneste jeg kan si er at jeg vet hva som skjer med han i fremtiden, men jeg skal ikke snakke om det. Han må snakke om det når han føler seg klar for det.
I 2017/18- og 2018/19-sesongen noterte Eriksen seg for 18 mål i Premier League. Denne sesongen har det kun blitt ett. Likevel hyller Mourinho kvalitetene til dansken.
– Min følelse er at han vil hjelpe oss. Dersom vi er i trøbbel og trenger en spiller med hans kvaliteter, setter jeg han innpå. Torsdag trengte vi hans blikk for spillet, hans pasningsferdigheter. Han var der for oss da vi trengte han.
Etter torsdagens seier ligger Tottenham på 5.-plass med 29 poeng. Opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen er det tre poeng etter halvspilt sesong.
(©NTB)
Premier League
Solskjær tror på få overganger i sommer
09/07/2020 PÅ 07:23
Premier League
Berge og Sheffield United sikret seieren på overtid
08/07/2020 PÅ 19:11