Liverpool med maktdemonstrasjon – herjet med Leicester på bortebane

Oppdatert 27/12/2019 klokken 09:39 GMT+1

Liverpool virker ustoppelige i Premier League. Torsdag lekte serielederen med Leicester og vant 4-0 på bortebane.

Liverpool

Liverpool ble i helgen verdensmestere i Qatar. Nå kan supporterne for alvor begynne å drømme om serietittelen i hjemlandet. For med 4-0-seier borte mot serietoer Leicester, tok de røde nok et steg mot sitt første seriegull siden 1990.
Det er fortsatt lenge igjen av sesongen, men Liverpool ligger nå 13 poeng foran nummer to på tabellen. Regjerende mester Manchester City er på tredjeplass, 14 poeng bak Liverpool med like mange kamper spilt.
Liverpool står fortsatt uten tap i ligaen denne sesongen. På 18 kamper er det blitt 17 seirer og én uavgjort.

– Ikke engang halvveis

– Dette var en av mange strålende kamper denne sesongen. Men vi er ikke engang halvveis, så mye kan forandre seg og skje. Styrken med dette laget er at vi tar én kamp om gangen, sa Liverpools James Milner til Amazon.
Seieren torsdag kom etter en maktdemonstrasjon av gjestene fra Merseyside. To mål av Roberto Firmino, en straffescoring av Milner og et flott skudd fra Trent Alexander-Arnold sørget for storseier.
– Jeg er fornøyd. Jeg tar ikke dette for gitt, men spillerne gjør dette sånn cirka hver tredje dag, sa manager Jürgen Klopp til BBC.
Leicester-manager Brendan Rodgers, med fortid som Liverpool-sjef, tok nederlaget med fatning.
– Spillerne ga alt. Vi kan lære av dette, sa han og ga samtidig ros til Liverpool for måten de spilte på.

Liverpool-dominans

Liverpool spilte forrykende allerede fra start. Sadio Mané fikk en god mulighet allerede i det første minuttet, men avslutningen ble for svak fra senegaleseren. Etter tolv minutter var det rekkekamerat Salah sin tur til å få en stor sjanse. Han ble spilt fri, rundet keeper, men holdet ble for skrått og han skjøt i nettveggen.
Også kaptein Jordan Henderson skulle få en sjanse, men det var først etter en drøy halvtime at gjestene tok ledelsen. Alexander-Arnold la nydelig inn til Firmino som stanget inn 1-0.
Mané kunne økt til 2-0 like etter, men helt alene i boksen skjøt han midt på Schmeichel i Leicester-buret. Dermed var vertene bare ett mål bak til pause i en omgang der de etter hvert slet med å få tak i ballen.

Tre raske mål

Etter pause fortsatte Liverpool-dominansen. Riktignok hadde hjemmelaget en brukbar periode mellom 60 og 70 minutter, men så var kampen punktert. Caglar Soyuncu handset på et hjørnespark, og dommeren blåste for straffe til Liverpool.
Fra 11 meter var Milner sikker og scoret med sitt første touch på ballen etter 71 minutter. Veteranen hadde nemlig blitt byttet inn før corneren ble slått.
Kvarteret før slutt sto det 3-0 til Liverpool. Som før pause spilte Alexander-Arnold til Firmino som satte ballen i nettet. Og tre minutter senere var ydmykelsen total.
Mané spilte ballen til Alexander-Arnold som hamret ballen i hjørnet. Dermed hadde gjestene scoret tre mål på sju minutter.
Nå venter hjemmekamper mot Wolverhampton og Sheffield United for Liverpool.