Chelsea befinner seg i disse dager på sesongsoppkjøringsturné i Asia, noe som, av åpenbare kommersielle årsaker, er blitt svært vanlig for Europeiske storklubber.
Lørdag tok seriemesterne seg av Arsenal i en 3–0-seier i Kinas hovedstad Beijing.
I kjølvannet av oppgjøret er det imidlertid noe helt annet enn den knusende seieren som har fått oppmerksomhet.
The Emirates FA Cup
Solskjær slo tilbake etter PSG-tapet – Wolves neste i FA-cupen
18/02/2019 PÅ 21:29
Chelsea-spiller Kenedy hadde det så kjekt i det asiatiske landet at han fant ut av han ville dele noen av opplevelsene på Instragram. Det den brasilianske kantspilleren valgte å dele var langt fra heldig, og har satt sinnene i kok i Kina.
I flere videoer lagt ut på Instagram-tjenesten «stories», skriver 21-åringen blant annet ting som kan oversettes til «Faen ta Kina» og «Våkn opp, Kina-idiot».
Selv om hovedpersonen kort tid etter fjernet dem, ble videoene naturlig nok snappet opp og har vakt harme i Midtens rike.
Under lørdagens oppgjør ble Chelsea-spilleren ved flere anledninger møtt med pipekonsert, og etter kampen var klubben selv ute med en offentlig beklagelse på sine hjemmesider.
Der skrev de blant annet at spilleren har fått strenge konsekvenser for sine handlinger.
Det kan likevel se ut til at det ikke var nok, og at det ikke bare er spilleren selv som kan få konsekvenser for videoene. Ifølge Goal.com vurderer nemlig kinesiske myndigheter å bannlyse hele Chelsea Football Club fra landet.
I tillegg skriver nettstedet at myndighetene har gitt kinesiske medier ordre om å fjerne alle nyheter som omhandler den engelske klubben.
Om kinesiske myndigheter velger å gå så drastisk til verks, kan det bety store økonomiske tap for Roman Abramovitsj sin klubb.

Mister angrepsstjerne

I samme oppgjør fikk en annen Chelsea-spiller også har medfart, men på en helt annen måte. Pedro måtte ta telling etter en stygg kollisjon med Arsenal-keeper David Ospina. Spanjolen kom seg etter hvert på beina, men måtte forlate banen blødende fra ansiktet.
Pedro ble kjørt rett til sykehus, og mandag kunne Chelsea-manager Antonio Conte opplyse om at den tidligere Barcelona-spilleren har fått konstantert flere brudd i ansiktet etter situasjonen.
Dermed må Chelsea belage seg på at den lynhurtige angrepsspilleren blir værende på sidelinjen en stund fremover.
UEFA Europa League
Willian matchvinner for Chelsea
20/09/2018 PÅ 19:35
Champions League
Messi i praktslag mot sjanseløse Chelsea
14/03/2018 PÅ 21:41