City fosser videre etter offside-scoring

Oppdatert 05/11/2017 klokken 17:39 GMT+1

3-1-triumfen mot Arsenal gjør at Pep Guardiola virkelig har fått ferten av seriegull, men den siste scoringen skulle aldri vært godkjent.

Jesus

Kevin De Bruyne, Sergio Agüero og Gabriel Jesus scoret målene i Manchester. Innbytter Alexandre Lacazette satte inn Arsenals trøstemål.
Resultatet gjør at City har åtte poeng ned til tabelltoer og byrival United, men "de røde djevlene" kan knappe litt innpå med borteseier mot Chelsea senere søndag.
Tabellsekser Arsenal står med 19 poeng etter elleve runder, tolv poeng bak City. Dermed virker gulldrømmen fjern for Arsène Wenger og co.

Formspiller

Formsterke Kevin De Bruyne var første mann på scoringslisten i toppoppgjøret. Belgieren spilte vegg med Fernandinho og klinket ballen i hjørnet med venstrefoten fra like utenfor 16-meteren.
Matchen bølget fram og tilbake i det som var en underholdende 1. omgang, men det ble med De Bruynes ene scoring før hvilen. Gjestenes Aaron Ramsey fikk en god mulighet like før pausesignalet, men City-keeper Ederson var kjapt nede og reddet waliserens skudd.
Kort tid etter hvilen sto det 2-0. Raheem Sterling gikk ned i boksen i duell med Nacho Monreal, og dommer Michael Oliver pekte på straffemerket. Arsenal protesterte voldsomt, men til ingen nytte. City-spiss Sergio Agüero satte straffen i mål via høyre stolpe.

Reduserte

Wenger kastet innpå franske Lacazette i jakten på redusering, og han fikk se at landsmannen pustet nytt Arsenal-håp inn i oppgjøret etter 65 minutters spill. Ramsey spilte den tidligere Lyon-spissen gjennom mot mål, og Lacazette dunket ballen inn i nettmaskene mellom beina på Ederson.
Kort tid etter fikk City-innbytter Gabriel Jesus en stor sjanse etter corner, men Arsenal-keeper Petr Cech vartet opp med en fin redning fra kort hold. En liten stund etter punkterte imidlertid Jesus oppgjøret.
En offsideplassert David Silva spilte ballen inn foran kassen, og der hadde Jesus små problemer med å sette inn 3-1 til vertene. Flere scoringer ble det ikke i Manchester, noe som betyr at City-maskineriet har opparbeidet seg en sterk ledelse i Premier League. Laget står med ti seirer og én uavgjort etter elleve kamper.
City har scoret 52 mål i alle turneringer på 17 kamper så langt denne sesongen. Det er rekord for en klubb i Premier League-æraen, ifølge statistikktjenesten Opta.