Molde-manageren får det midlertidige ansvaret for Premier League-giganten ut sesongen. Det bekrefter klubben på egen twitter-konto tirsdag.
Med seg i jobben får han Mike Phelan som assistent sammen med Michael Carrick og Kieran McKenna.
– Manchester United er i hjertet mitt og dette er er fantastisk for meg å være tilbake i denne rollen. Jeg gleder meg virkelig til å jobbe med denne talentfulle spillerstallen, støtteapparatet og alle i klubben, sier Solskjær til manutd.com.
Premier League
Tettey freder treneren etter nedrykket: – Han har gjort alt han kunne
13/07/2020 PÅ 06:50
Klubbdirektør Ed Woodward omtaler ansettelsen slik:
– Ole er en klubblegende med stor erfaring både på banen og som trener. Hans historie i Manchester United betyr at han puster klubbens kultur og alle i klubben er glade for å ha ham og Mike Phelan tilbake. Vi er trygge på at de vil komme til å samle spillerne og fansen nå som vi går inn i andre halvdel av sesongen, sier Woodward.
Manchester Uniteds første oppgave under Solskjær blir borte mot Cardiff på lørdag. 45-åringen hadde et mislykket opphold som manager i nettopp Cardiff i 2014.

Mener Solskjær er et perfekt valg

Like etter sparkingen av José Mourinho tirsdag formiddag kom rapportene om at Solskjær kunne bli en midlertidig erstatter.
ESPN-journalist Mark Ogden, som var blant de aller første til å koble Solskjær til jobben, fortalte Eurosport.no tirsdag kveld at Solskjær var mannen klubben ønsket.
– Han er mannen klubben vil ha og han vil sannsynligvis få denne jobben. Ingen i United avviser eller benekter det, og det ville de sannsynligvis gjort hvis det ikke stemte. Solskjær kjenner klubben, styret og garderoben godt og supporterne her elsker ham, sier Ogden til Eurosport.no.
– Han er en perfekt person til dette i den forstand at han kan bringe folk sammen igjen. Fasiten fra Cardiff er dårlig, men før det var han en av de som ble lansert som en potensiell Ferguson-erstatter, så navnet har vært der lenge. Med José Mourinho har atmosfæren blitt så dårlig at det kunne ikke fortsette.
Solskjær signerte en treårskontakt med Molde tidligere i måneden.
(Saken fortsetter under):

Slik ble Solskjær en Manchester United-helt

Solskjær har svært høy stjerne blant Uniteds ledelse og supportere etter sin tid i klubben. Han kom til Manchester United sommeren 1996, ble en umiddelbar suksess og scoret 128 mål i løpet av ti sesonger. Ett av dem avgjorde Champions League-finalen i 1999, da United fullførte en unik trippeltriumf.
Nordmannen viste stor lojalitet mot United i perioder hvor han slet med begrenset spilletid og mange andre klubber var ute etter ham.
I etterkant hadde Solskjær en trenerjobb for Manchester Uniteds reservelag, hvor han jobbet tett med daværende manager Alex Ferguson.
(NTB/Eurosport.no)
Premier League
Solskjær tror på få overganger i sommer
09/07/2020 PÅ 07:23
Premier League
Berge og Sheffield United sikret seieren på overtid
08/07/2020 PÅ 19:11