Det er den engelske spillerforeningen i fotball (PFA) som er initiativtaker bak protestaksjonen. De har anbefalt sine medlemmer om å styre unna Twitter, Facebook og Instagram i 24 timer fra klokken 09.00 fredag.
Boikotten kommer etter flere høyprofilerte saker om rasisme i fotballen. Senest i midtuken opplevde Manchester United-veteranen Ashley Young å få rasistiske meldinger i sosiale medier. Det skjedde etter Uniteds 0-4-tap borte mot Barcelona i mesterligakvartfinalen.
– Vi kan ikke stå og se på når fotballmyndighetene og selskapene bak sosiale medier gjør altfor lite for å beskytte spillerne fra motbydelig hets, sier Tottenhams forsvarsstjerne Danny Rose.
Eliteserien
Molde med press på Glimt
7 MINUTTER SIDEN
Nylig sa Rose at han gleder seg til karrieren er over slik at han kan slippe å bli utsatt for åpenlys rasisme.
Watford-kaptein Troy Deeney opplevde tidligere i måneden å bli rasehetset på Instagram etter å ha scoret i semifinaleseieren over Wolverhampton i FA-cupen.
– Fredag sender vi ut en beskjed til alle som hetser spillere, enten det er på tribunen eller på nettet, at vi ikke tolerer slikt i fotballen, sier Deeney.
Manchester United-stopper Chris Smalling har også gjort det kjent at han stiller seg bak PFAs oppfordring om å boikotte sosiale medier i et døgn.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Passerte Aalesund på tabellen etter snuoperasjon
3 TIMER SIDEN