Nyopprykkede Brighton setter overgangsrekord for tredje gang denne sommeren etter å ha blitt enig med Club Brugge om en overgang for José Izquierdo.
Det bekrefter den ferske Premier League-klubben på sin hjemmeside torsdag.
25-åringen er også enig med Brighton om sine personlige betingelser, og vil gjennomgå en medisinsk test innenfor de neste 24 timene.
Eliteserien
Se Eggen-feiringen her
8 TIMER SIDEN
Klubben har ikke offentliggjort hvor mye de vil betale for den colombianske landslagsspilleren, men flere britiske medier melder overgangen ligger i 140-millionersklassen.
– José er en vi har fulgt med på en stund, og han har vært en av de beste spillerne i belgisk 1. divisjon over de tre siste sesongene. Han har vært en spennende spiller for Club Brugge, og han hjalp klubben med å vinne tittelen i 2015/16. Han var også årets spiller i Belgia, sier manager Chris Hughton.
Selv om overgangen er fjernt fra Norge, kan den likevel kunne spille en rolle for Eliteserien.
I slutten av juli skrev Eurosport.no at Sarpsborg 08 hadde akseptert et bud på Krépin Diatta fra nettopp Club Brugge, men selve overgangen har latt vente på seg av uavklarte årsaker. Med ferske millioner på bok, skal man ikke se bort fra at den belgiske toppklubben igjen kan sette i gang sveiven for å få gjennomført en overgang for sarpingenes høyt verdsatte 18-åring.
– Det har ikke hatt noen utløsende effekt dette her. Foreløpig sitter vi på gjerdet og ser litt hva som skjer. Krépin er den største attraksjonen vi har på stadion akkurat nå, og vi ser gjerne for oss å beholde ham ut både denne høsten og frem mot neste sommer også, sier sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen.
PS! I Brighton blir Izquierdo lagkamerat med norske Mathias Normann og Henrik Bjørdal.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Måtte kjempe for poengene: – Heldigvis får vi betalt som fortjent
8 TIMER SIDEN