Det er Dabburs klubb Hoffenheim som melder om den positive testen på Twitter.
Ifølge klubben ble testen utført mandag mens spilleren var på landslagsoppdrag.
NTB vet at Israels landslag ankom Norge mandag. Det er ikke kjent om den positive testen ble avgitt etter ankomst til Norge eller ikke.
Eliteserien
Bernt oppsummerer Eliteserie-kaoset: – Fantastiske scener
EN TIME SIDEN
Det er rutine at idrettslag som kommer til Norge fra utlandet testes ved innreise.
Den positive testen skapte spekulasjoner rundt hvorvidt onsdagens kamp mellom Norge og Israel kunne spilles. NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik bekrefter overfor Eurosport.no at kampen vil bli spilt.
– Vi kan bekrefte at det er påvist et smittetilfelle i den israelske troppen. Kommuneoverlegen i Oslo har vært i dialog med den israelske landslagslegen og Helsedirektoratet. Den smittede spilleren er satt i karantene sammen med tre spillere han har vært i nærkontakt med. Kommuneoverlegen har meddelt NFF at kampen kan gå som planlagt i henhold til UEFA-protokollen, skriver Haavik i en SMS.
Det bekrefter også Israels pressesjef Eitan Dotan overfor VG.
Den danske landslagsspilleren Robert Skov testet også positivt på koronaviruset mandag kveld. Han er også Hoffenheims eiendom og kan ikke spille Danmarks kamp mot Sverige onsdag.
Hoffenheim er også klubben til norske Håvard Nordtveit. Vestlendingen var ubenyttet reserve for Hoffenheim i Bundesliga sist helg. Han er ikke en del av Norges tropp denne gangen.
Norge og Israel møtes til treningskamp på Ullevaal stadion onsdag.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Hevder Molde har lagt inn nytt millionbud på Eliteserie-keeperen
2 TIMER SIDEN
Fotball
Tar grep etter langvarig skade – skal til spesialist
5 TIMER SIDEN