Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
Onsdag avholder Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sin kongress i Paris. Der er det ventet at Infantino får forlenget sin presidentperiode i fire nye år til 2023. 49-åringen står uten motkandidater.
Michel Platini var president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fram til 2015 og jobbet da tett med Infantino. FIFA-presidenten var den gang UEFAs generalsekretær.
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
6 TIMER SIDEN
Nå uttaler Platini seg svært kritisk til sin tidligere kollega. I et intervju med journalister fra en rekke europeiske aviser, blant dem franske Le Monde, sier 63-åringen:
– For meg er han ikke troverdig som FIFA-president, og han har heller ikke legitimiteten som skal til for å representere fotballen.
Platini refererer videre til en av rollene Infantino hadde i UEFA, som handlet om at han skulle lede trekningene knyttet til EM-sluttspill og europeiske klubbkonkurranser.
– Bare fordi du plukker opp baller fra en bolle, betyr ikke det at du kan representere FIFA, sier den franske fotballprofilen i intervjuet.
Han legger videre til at Infantino gjorde en god jobb som advokat i UEFA, men at han samtidig hadde kritisert FIFA i ti år. Platini hevder også at FIFA-presidenten ikke var noen stor fan av kvinnefotball.
Platini ble i 2015 utestengt fra fotballen i åtte år, men fikk senere straffen halvert. 63-åringens utestengelse utløper i oktober.
Straffen, som ble ilagt av FIFAs disiplinærkomité, kom som følge av en utbetaling han mottok av tidligere FIFA-president Sepp Blatter. Platini og Blatter hevder begge at utbetalingen var legitim og ble håndtert korrekt.
Blatter har senere sagt at han mistenker Gianni Infantino for å ha sladret til myndighetene om betalingen.
Gianni Infantino ble valgt som FIFA-president i februar 2016.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Bekrefter at Brann-kapteinen trolig forlater klubben
8 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Glimt-spilleren på plass i Bergen for å bli Brann-klar
EN DAG SIDEN