Resultatet betyr at også Sør-Korea er ute av VM, mens Sverige og Mexico er videre fra gruppe F etter Sveriges 3-0-seier mot mexicanerne.
Sør-Koreas to mål kom begge på overtid. Dommeren Mark Geiger annullerte først 1-0-scoringen for offside, men VAR ble koblet inn og dommeren måtte erkjenne at ballen kom fra motspiller. Dermed ble det mål likevel. To minutter senere scoret Tottenham-stjernen Son Heung-min sitt annet mål i mesterskapet, og ydmykelsen kunne ikke vært verre for tyskerne.
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
16 TIMER SIDEN
De regjerende verdensmesterne har ikke lignet på seg selv i Russland, og det er nesten så man ikke tror på det TV-bildene faktisk viser. Stormakten i Europa var ikke god i oppkjøringen til mesterskapet heller, og de tre gruppespillkampene har dokumentert at laget ikke holder samme nivå som i tidligere sluttspill. Tyskland har tross alt havnet blant de tre beste i de fire siste sluttspillene.
Tysklands Joachim Löw forlenget kontrakten før mesterskapet i Russland startet, men kritikken i tyske medier kommer garantert til å bli knallhard etter denne fadesen. Tysklands mannskap har ikke sett ut som «Die Mannschaft», og med det spillermaterialet tyskerne besitter skal de selvsagt være mer enn gode nok til å nå en åttedelsfinale.

Gjesp

Førsteomgangen onsdag ble et langt tysk gjesp.
Tyskland hadde stort sett ballen, men fikk lite ut av det. Noen minutter før pause kom de seg til et par halvgode sjanser, først to ganger ved Timo Werner og deretter ved Mats Hummels. Tyskerne så ikke bra ut og var ikke til å kjenne igjen fra glanstiden. Sør-Korea jobbet hardt og kom seg også til et par farligheter.
Sør-Korea hadde omgangens to beste muligheter. Kampens første sjanse kom da den ellers så sikre målvakten Manuel Neuer ga en skummel retur etter 18 spilte minutter. Neuer ryddet selv opp etter seg selv rett foran nesa på Son. Seks minutter fikk Tottenham-spilleren en ny, glimrende skuddmulighet, men avslutningen hans havnet til side for mål.
Tyskland fikk en sin egentlig første gode sjanse to minutter ut i 2. omgang. Headingen til Leon Goretzka var bra, men tigerspranget til Sør-Koreas keeper Jo Hyun-woo enda bedre. Minutter senere skjøt Timo Werner utenfor fra god posisjon.
Kampen åpnet seg litt opp utover i omgangen, og det ble mer trøkk foran målene uten at det ga uttelling for noen av lagene. Innbytteren Mario Gómez var nær, men heller ikke han lyktes. Bayern München-spissen Thomas Müller kom også inn i 2. omgang uten at det endret noe som helst. Mats Hummels hadde en fabelaktig mulighet til å stange Tyskland i ledelsen tre minutter før full tid, men Bayern Münchens midtstopper holdt ikke hodet kaldt.
Saken fortsetter under videoen:

Tap

Tyskland tapte 0-1 for Mexico i den første kampen. Deretter snudde laget 0-1 til 2-1 mot Sverige da Toni Kroos ble matchvinner med et utsøkt frispark på overtid. Det var likevel ikke nok til avansement, og Tyskland endte forsmedelig nok sist i sin gruppe. Sverige og Mexico fikk begge seks poeng etter to seirer hver.
Anders Granqvist var målscorer da Sverige vant 1-0 over Sør-Korea i den første kampen. I den neste tapte de 1-2 for Mexico. Det ene poenget de fikk mot Tyskland var selvsagt ikke godt nok til at asiatene avanserte.
Sør-Korea har røket ut i gruppespillet sju av ni ganger. De gjorde sitt beste mesterskap på hjemmebane i 2002 da det ble tap i semifinalen mot Tyskland.
De regjerende verdensmester røk ut av gruppe i VM i 2002 (Frankrike), 2010 (Italia) og 2014 (Spania) også. Slik sett deler Tyskland skjebne med flere.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Jørgen Hammer ferdig i KFUM-Oslo - Blir advokatfullmektig
17 TIMER SIDEN
Fotball
Klaveness om Qatar-besøket: – Inntrykket er urovekkende
19 TIMER SIDEN