PS: Lenger ned i denne saken kan du se status for et utvalg av Norges landslagsspillere - listen er valgt ut etter hvor profilerte spillerne er og inkluderer en rekke forskjellige land for å belyse ulikhetene fra liga til liga.
– Vi har veldig god kontakt med spillerne. Vi har full oversikt over hver enkelt, både hva de gjør og hva de har tenkt til å gjøre.
Eliteserien
Klubbnomaden på plass i sin ellevte klubb på tolv år
41 MINUTTER SIDEN
– I tillegg er det medisinske apparatet vårt veldig på tilbudssiden. Der får spillerne tilbud om å kunne prate 24 timer i døgnet. Vi forsøker å ivareta dem så godt som overhodet mulig, forteller Lagerbäcks assistent.
Med all landslagsfotball utsatt på ubestemt tid må det norske teamet rett og slett bare bidra der de kan. Og assistenten innrømmer at det det er problematisk med spillere spredd over verden.
– Det er jo problematisk for spillerne som blir holdt i klubber som skal trene. Samtidig takler alle land det på en ulik måte, og når de ser hvor alvorlig vi tar det her hjemme i Norge, skjønner jeg at de blir frustrerte.
– Er det noen som sitter med større utfordringer enn andre?
– Jeg vil ikke rangere spillerne våre etter hvem som har det kjipest, sier han.
Per Joar «Perry» Hansen sitter selv i karantene etter å ha returnert fra en slags Europa-turne 9. mars, der han besøkte alle de norske landslagsspillerne på dette kontinentet. Samme regel gjelder naturligvis resten av befolkningen. Skulle en norsk landslagsspiller returnere hjem, vil det bety 14 dagers karantene i hjemlandet.
Status for de ulike spillerne endrer seg fra nærmest time til time, forteller han. Men han sitter med en foreløpig oversikt over nordmennene ute i verden - den deler han med Eurosport.no, og du kan lese et utvalg av oversikten her:

Thorsby på bedringens vei, Sørloth spiller fortsatt

Morten Thorsby (Sampdoria, Italia):
Thorsby er den eneste norske landslagsspilleren som foreløpig har blitt smittet av koronaviruset. Det etter at det var et utbrudd i Sampdoria, der fem andre spillere også var smittet.
– Vi har prata med Morten etter han ble sjuk. Han er på bedringens vei og har det fint.
– Han opplevde det som en mild variant. Det hadde visst vært de vanlige symptomene som korona medfører. Han har klart seg godt han, forteller Perry.
Alexander Sørloth (Trabzonspor, Tyrkia):
Tyrkia er én av svært få ligaer der seriefotballen fortsatt spilles for fulle tribuner. Alexander Sørloth har herjet for Trabzonspor i den tyrkiske ligaen denne sesongen.
– Spillerne er forbauset i Tyrkia. De lurer på hvorfor det fortsatt spilles fotball. Men likevel holder de seg lojale til regelverket selvfølgelig.
Erling Braut Haaland (Dortmund, Tyskland):
Haaland har tidligere i vinter dunket inn mål for Dortmund, men nå ser det usikkert ut i tysk fotball.
– Erling har hatt fri i helgen. De skal trene felles denne uka - det er hvert fall beskjeden han har fått. Så får vi se om det fortsatt står ved lag framover, slik situasjonen er.
Tarik Elyounoussi (Shonan Bellmare, Japan):
Tarik Elyounoussi signerte ved juletider for Shonan Bellmare i Japan.
– Han har ikke reist noen steder. Tarik er i Japan, og han trener og spiller treningskamper sist vi hørte fra han, kan Per Joar Hansen informere om.
Les også: Dette er Bohinens forslag

Ødegaard sitter hjemme, Normann i aksjon

Martin Ødegaard (Real Sociedad, Spania):
For Martin Ødegaard sin del er også situasjonen vanskelig. Landslagsledelsen var nylig i kontakt med Norges diskutabelt største spiller.
– Spania har foreløpig sendt hjem alle spillerne fra treningsfeltet. De holder seg hjemme og avventer beskjed fra klubbene sine. Martin sitter hjemme i leiligheten og avventer beskjed fra klubben.
– De planlegger å ta opp fellestreninger igjen i Real Sociedad, selv om jeg må si det høres vanskelig ut når de har stengt hele Spania. Men det er bare min kvalifiserte gjetning, sier Perry.
Mathias Normann (Rostov, Russland):
For Mathias Normann i Rostov ligner situasjonen noe på Sørloth sin i Tyrkia. Lagerbäcks assistent så Normann i aksjon fra egen stue.
– Normann spilte jo søndag mot Lokomotiv Moskva. Det var for fulle tribuner.

Aleesami i karantene, Kamara i USA

Bjørn Maars Johnsen (Ulsan Hyundai, Sør-Korea):
Sør-Korea, der Bjørn Maars Johnsen spiller, er et av de hardest rammede landene. Likevel trenes det som normalt.
– For Maars i Sør-Korea også så er det samme situasjon som for Tarik. Det er treninger og treningskamper. De skulle spille en treningskamp mot Perth i Australia, men der er det fullstendig stengt nå, så den blir nok avlyst.
Haitam Aleesami (Amiens, Frankrike):
Flere klubber i Frankrike har operert med karantener for spillerne i den siste tiden, uavhengig av om man har påvist smitte eller ikke.
– For Haitaam sin del har klubben snakket om å vurdere trening sammen denne uka her. Han var i karantene i helgen. Men det skjer jo ting fra dag til dag, så dette er veldig vanskelig å spå.
Ola Kamara (DC United, USA):
Tidligere Eliteserie-profil Ola Kamara er fortsatt i USA, kan Perry informere om.
– Der spilles det ingen kamper per nå, og grensene er jo stengt, så jeg ser ikke for meg at noe kommer til å skje der med det første.
Sett denne? (saken fortsetter under videoen)

Viking-spilleren foreslår drastiske tiltak: – Fullstendig uaktuelt!

Annerledes i Storbritannia

Landslaget har flest spillere i engelsk fotball. Nøkkelspillere som Sander Berge og Joshua King er begge faste Premier League-inventarer.
På den andre siden av Nordsjøen var de relativt sent ute med å pause idretten, og nå forholder de seg til at fotballen snart skal starte opp igjen.
– Land som England har en annen inngang til det. Der forbereder de seg inntil videre til kamper igjen fra april.
– Per nå virker det som om de regner med at sesongen fortsetter i neste måned, selv om min egen kvalifiserte gjetning ikke tilsier det.
Ellers er landslagsspillerene som spiller klubbfotball på norsk jord rammet av mandagens nye enighet om at man ikke skal drive organisert trening fram til tidligst 1. april.

Skal i videomøte med UEFA

Selv føler ikke Perry at han vet stort mer enn oss andre.
– Jeg vet jo ikke noe mer enn det dere andre vet. Nå skal det være et møte i morgen med UEFA og de ulike landene der. Vi får bare se hva de mener om hvordan de skal håndtere det.
– Det er nesten umulig å svare på hva man får ut av det møtet. De har vel brukt tiden nå på å tenke gjennom det hele, så kommer det vel noen forslag.
UEFA møter generalsekretærene for de ulike landene via video. For Norges del vil det altså si at Pål Bjerketvedt er vår representant.
– Dessverre kan man ikke spille fotballkamper på video, sukker han og ler.
Han har fortsatt en uke igjen av karantenen sin og tør ikke spå hvordan det blir framover. Men han sitter med følgende inntrykk:
– Det er absurd, men det blir nesten litt som 2. verdenskrig. Man blir hjemme og hører på radioen.
Det er ingen tivl om at Perry er glad i landslagsgutta sine:
Indre Bane
Eksperten forsvarer Layouni: – Jeg er enig med han
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Ferdig etter sesongen – tror denne mannen tar over
7 TIMER SIDEN