OSLO (Eurosport.no)

Eliteserien
Kan være tapt for VIF etter sesongen: – Tiden vil vise
6 TIMER SIDEN

Som Eurosport kunne melde for to uker siden er Jens Petter Hauge så godt som klar for sitt neste steg i karrieren. I forrige uke kom Nettavisen med bekreftelsen på at kantspillerens neste stoppested er den belgiske toppklubben Cercle Brügge.

Bekrefter enighet

Nå kan Eurosport erfare at det denne uken er underskrevet papirer som binder Hauge til klubben som lå som nummer 14 av 16 lag i Jupiler Pro League etter 29 serierunder, da korona inntraff. Siden har resterende seriespill blitt avlyst og det er ventet at 2020/21-sesongen starter opp igjen den 6. august.

Spillerens agent, Atta Aneke, bekrefter langt på vei at hans klient er klar for en overgang til den belgiske havnebyen.

– Jeg bekrefter at vi har kommet langt med en klubb i Belgia, og at det bare er småting som gjenstår, sier Aneke til Eurosport torsdag.

Selv om de tre partene Bodø/Glimt, Cercle Brügge og Hauge er enige om avtalen, med en overgangssum på om lag 10 millioner kroner, mangler enda en vesentlig detalj: Den medisinske testen.

Karantenetid til besvær

På grunn av koronasituasjonen er det vrient for Hauge å reise ned til Brügge for å gjennomføre testen, da det i tillegg vil medføre en tidagers karantene når han kommer hjem til Bodø.

Det passer dårlig for Glimt, som ønsker å benytte seg av den rappe vingen i sesongens seks-sju første kamper før Hauge slutter seg til Cercle. Belgiernes medisinske apparat har heller ikke reist til Bodø for å eventuelt gjennomføre testen der.

Derfor ser det ut til at Hauge spiller de innledende kampene på sesongen for Glimt før han flytter til Brügge i første halvdel av juli, så fremt den medisinske testen går i orden og han ikke blir alvorlig skadet i mellomtiden.

– Medisinsk test vanskelig å gjennomføre

Bodøværingenes daglige leder Frode Thomassen vil ikke bekrefte overgangen overfor Eurosport, men sier på generelt grunnlag:

– Vi har interessante spillere for utenlandske klubber. Men det er en interessant tid å jobbe med overganger ut i Europa, det å få gjennomført de praktiske tingene som skal gjennomføres er en utfordring. Helt enkle ting som medisinske tester er vanskelig fordi du ikke kan reise over landegrenser uten å havne i en karantenesituasjon, sier han.

Selv om både Håkon Evjen, Amor Layouni og nå Hauge forsvinner ut portene på Aspmyra er fjorårets sølvvinner fornøyd med alternativene sine på de to kantene i 4-3-3-formasjonen.

Ferdighandlet

Glimt har i løpet av vinteren sikret seg Ola Solbakken fra Ranheim, i tillegg har man stor tro på at 17-åringen Sebastian Tounetki kan få sitt store gjennombrudd i Eliteserien allerede i år, etter overgangen fra Tromsdalen. Samtidig åpner Jens Petter Hauges overgang for at lillebror Runar blir forfremmet til en av fire aktuelle spillere som i hovedsak skal bekle en rolle på kanten.

Den siste er lagets danske nøkkelspiller Philip Zinckernagel, som også har spilt en del som høyre indreløper, men som i 2020 etter alt å dømme blir fast inventar på høyrekant.

Fagermos VIF med seier en uke før seriestart

Fotball
VIF-spiller utelukker ikke nytt utenlandsopphold: – Tiden vil vise
6 TIMER SIDEN
Fotball
King reagerer på Lagerbäck-avskjeden
10 TIMER SIDEN