OSLO (Eurosport.no)
Som Eurosport kunne melde for to uker siden er Jens Petter Hauge så godt som klar for sitt neste steg i karrieren. I forrige uke kom Nettavisen med bekreftelsen på at kantspillerens neste stoppested er den belgiske toppklubben Cercle Brügge.
Eliteserien
Se høydepunktene fra Brann - Viking
42 MINUTTER SIDEN

Bekrefter enighet

Nå kan Eurosport erfare at det denne uken er underskrevet papirer som binder Hauge til klubben som lå som nummer 14 av 16 lag i Jupiler Pro League etter 29 serierunder, da korona inntraff. Siden har resterende seriespill blitt avlyst og det er ventet at 2020/21-sesongen starter opp igjen den 6. august.
Spillerens agent, Atta Aneke, bekrefter langt på vei at hans klient er klar for en overgang til den belgiske havnebyen.
– Jeg bekrefter at vi har kommet langt med en klubb i Belgia, og at det bare er småting som gjenstår, sier Aneke til Eurosport torsdag.
Selv om de tre partene Bodø/Glimt, Cercle Brügge og Hauge er enige om avtalen, med en overgangssum på om lag 10 millioner kroner, mangler enda en vesentlig detalj: Den medisinske testen.

Karantenetid til besvær

På grunn av koronasituasjonen er det vrient for Hauge å reise ned til Brügge for å gjennomføre testen, da det i tillegg vil medføre en tidagers karantene når han kommer hjem til Bodø.
Det passer dårlig for Glimt, som ønsker å benytte seg av den rappe vingen i sesongens seks-sju første kamper før Hauge slutter seg til Cercle. Belgiernes medisinske apparat har heller ikke reist til Bodø for å eventuelt gjennomføre testen der.
Derfor ser det ut til at Hauge spiller de innledende kampene på sesongen for Glimt før han flytter til Brügge i første halvdel av juli, så fremt den medisinske testen går i orden og han ikke blir alvorlig skadet i mellomtiden.

– Medisinsk test vanskelig å gjennomføre

Bodøværingenes daglige leder Frode Thomassen vil ikke bekrefte overgangen overfor Eurosport, men sier på generelt grunnlag:
– Vi har interessante spillere for utenlandske klubber. Men det er en interessant tid å jobbe med overganger ut i Europa, det å få gjennomført de praktiske tingene som skal gjennomføres er en utfordring. Helt enkle ting som medisinske tester er vanskelig fordi du ikke kan reise over landegrenser uten å havne i en karantenesituasjon, sier han.
Selv om både Håkon Evjen, Amor Layouni og nå Hauge forsvinner ut portene på Aspmyra er fjorårets sølvvinner fornøyd med alternativene sine på de to kantene i 4-3-3-formasjonen.

Ferdighandlet

Glimt har i løpet av vinteren sikret seg Ola Solbakken fra Ranheim, i tillegg har man stor tro på at 17-åringen Sebastian Tounetki kan få sitt store gjennombrudd i Eliteserien allerede i år, etter overgangen fra Tromsdalen. Samtidig åpner Jens Petter Hauges overgang for at lillebror Runar blir forfremmet til en av fire aktuelle spillere som i hovedsak skal bekle en rolle på kanten.
Den siste er lagets danske nøkkelspiller Philip Zinckernagel, som også har spilt en del som høyre indreløper, men som i 2020 etter alt å dømme blir fast inventar på høyrekant.

Fagermos VIF med seier en uke før seriestart

Eliteserien
Se høydepunktene fra Sarpsborg - Vålerenga
43 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Klokkeklar beskjed om matchvinner-helten: – Han har vært for dårlig
EN TIME SIDEN