Dermed ble det tre oppskriftsmessige poeng for de regjerende europamesterne, men seieren kom ikke like enkelt som mange hadde ventet.
Nederlenderne styrte spillet og hadde ballen mye gjennom kampen, men klarte ikke å overliste New Zealand-keeper Erin Nayler før helt på tampen. Innbytter Roord, som hadde vært på banen i et kvarter, stanget inn seiersmålet.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
5 TIMER SIDEN
– Spillerne er fullstendig knust, men vi er en sterk gruppe, og jeg er rimelig sikker på at vi slår tilbake, sa New Zealands landslagssjef Tom Sermanni.

Keeperne stjal showet

Nayler og Nederland-keeper Sari van Veenendaal ble kampens stjerner. Begge fikk en del å jobbe med, og begge måtte – på forskjellige tidspunkt – ha behandling på banen etter å ha gjort modige redninger.
Nederlenderne var farligst og skapte tre ganger så mange sjanser som motstanderen. Samtidig hadde lagene bare tre skudd på mål hver.
– Det ble vanskelig for å finne åpninger. New Zealand forsvarte seg bra, og det var ikke vår beste kamp, sa Lieke Martens, en av målscorerne fra EM-finalen for to år siden (4-2 over Danmark).
Nederland topper gruppe E sammen med Canada, som vant sin åpningskamp mot Kamerun 1-0. New Zealand er på sin side fortsatt på jakt etter sin første VM-seier noensinne. Nasjonen deltar i sitt femte verdensmesterskap.

Viktig Sverige-seier

Også Sverige stanget og stanget i sin VM-åpningskamp mot Chile. Chilenerne forsvarte seg iherdig og klarte å holde unna til det var spilt 82 minutter.
Da sendte Kosovare Asllani svenskene i ledelsen. Fire minutter på overtid scoret innbytter Madelen Janogy 2-0-målet som trygget seieren.
Kampen fikk for øvrig et opphold på rundt 40 minutter på grunn av et kraftig uvær i Rennes. Lynnedslag i nærheten av arenaen gjorde at dommeren valgte å holde spillerne inne til været var bedre. Det var spilt 72 minutter da kampen måtte avbrytes.
Etter tirsdagens seier er Sverige favoritt til å avansere fra gruppe F sammen med USA. De to beste lagene i hver av de seks VM-gruppene, samt de fire beste treerne, går videre til åttedelsfinalene. (
©NTB)
Fotball
Var på prøvespill hos Chelsea – nå jakter unggutten spilletid på øverste nivå
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Flo henter landslagsspiller til Sogndal
7 TIMER SIDEN