Mange vil nok få seg en liten overraskelse dersom de går inn og leser den tyske ligatabellen for første gang i 2022/23-sesongen.
Union Berlin leder nemlig den tyske Bundesligaen etter sju spilte kamper. Hovedstadsklubben ligger to poeng foran Borussia Dortmund på en 2. plass. Med seg på laget har de to nordmenn, blant andre Morten Thorsby.
Fotball
Flørtet med FFK om mulig retur - nå har klubbhelten bestemt seg
2 TIMER SIDEN
– Det går veldig bra. Det er utrolig gøy, og det kunne egentlig ikke gått så mye bedre, sier midtbanespilleren til Discovery.
De siste årene har den tyske toppdivisjonen vært totaldominert av ett lag, Bayern München. De tyske gigantene har vunnet ligaen ti år på rad, men de har slitt i serieåpningen. De ligger helt nede på en 5. plass, fem poeng bak Morten Thorsby sitt lag.
– Jeg tror jeg vet svaret, men var det dette du så for deg da du signerte?
– Nei, det var ikke det, svarer Thorsby og ler.
Han fortsetter:
– Selvfølgelig visste jeg at jeg kom til et bra lag som er veldig sammensveiset og som har gjort det veldig bra de siste tre årene, men nå går det over all forventning. At vi ender på en 1. plass er lite sannsynlig, men det som er viktig og veldig bra, er at vi har lagt ned et fantastisk fundament for sesongen videre.

– Veldig positiv

19. Juli bestemte nordmannen seg for at det var på tide å forlate Italia. På tre sesonger i Italia, rakk han å gjøre seg til en favoritt blant Sampdoria-fansen. I tillegg var det etter overgangen til den italienske Serie A-klubben at midtbanespilleren fikk sitt gjennombrudd på landslaget.
Etter overgangen fra Heerenveen, tok det ti Serie A-kamper før han endelig fikk sin første Sampdoria-start.
I Union Berlin-drakt har han derimot vært involvert siden overgangen gikk i boks.
Etter to innhopp, fikk han starte i 6-1-smadringen av Schalke 04 og 1-1-kampen mot Bayern München. Enn så lenge stortrives han med den tyske fotballen.
– Det er en helt annen liga. Jeg synes tysk fotball, tysk liga og systemet deres passer meg veldig bra, så jeg er veldig positiv så langt, sier Thorsby om overgangen fra italiensk fotball.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Champions League-suksess og full pott i serien: – Et bra steg opp

Fått hjelp

Blant årsakene til at Thorsby har funnet seg såpass godt til rette i sin nye klubb, er lagkamerat Julian Ryerson. Den norske høyrebacken er visekaptein i klubben og har vært i Union Berlin i fire år. Dermed var han med på opprykket til Bundesligaen i 2018/19-sesongen.
Morten Thorsby sier Ryerson har vært «veldig viktig» etter overgangen i sommer.
– Han har på en måte vært med på hele reisen. Han kjenner klubben utrolig godt, og for meg er det alfa og omega å ha en som kan vise meg og lære meg de tingene jeg ikke vet i starten.
– Julian er veldig bra. Vi er gode kompiser også, så det er helt perfekt, fortsetter Thorsby om sin lagkamerat, både på klubb- og landslag.

Tilbake i toppslag

Etter 1-1-kampen mot Bayern München 3. september, har den 26 år gamle midtbanespilleren trøblet med magen. Det gjorde at han gikk glipp av kampen mot Köln og at han måtte nøye seg med 28 minutter i den siste kampen før landslagspausen mot Wolfsburg.
– Jeg har slitt med mageproblemer de siste to ukene, og det var selvfølgelig kjipt. Hadde akkurat kommet inn i startelleveren og startet to kamper på rad, så selvfølgelig elendig timing som alltid, forklarer Thorsby.
Nå skal dog nordmannen være kvitt problemene. Mot Slovenia fikk den knallharde midtbanespilleren en halvtime, så gjenstår det å se om han får tillit fra start når Nations League-gruppen skal avgjøres på tirsdag.
– Det viktige er at jeg er tilbake nå og føler meg bra, poengterer han.
Norge vil vinne Nations League-gruppen dersom de tar poeng mot Serbia.
Sett denne?

Se pressekonferansen med Solbakken og Ødegaard dagen før Serbia-kampen

Fotball
Medier: Ronaldo klar for ny klubb - blir verdens best betalte idrettsutøver
3 TIMER SIDEN
Fotball
Tidligere landslagsspiller tar over 3. divisjonslag: – Har en unik erfaring
3 TIMER SIDEN