ULLEVAAL (Discovery):
Solbakken presenterte tirsdag sine utvalgte til den neste landslagssamlingen, der Norge skal opp mot Tyrkia og Montenegro. Det var allerede kjent at han må klare seg uten Andre Hansen og Alexander Sørloth.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
16 TIMER SIDEN
Og den store overraskelsen denne gangen, var Italia-proffen Dennis Johnsen. Venezia-spilleren er med i sin første A-landslagstropp.
– Var han overraskende for deg også, rett og slett?
– Ja, vi har sett mer og mer på ham etter hvert som han har spilt fast i Serie A. Og det er særlig nå i det siste at det blir litt ham opp mot (Aron) Dønnum. Dønnum sliter litt, sammen med at klubben sliter. Han har sittet en del på benken, mens Dennis har spilt alle kampene, i tett på 90 minutter, sier Ståle Solbakken og fortsetter:
– Og det er på et lag som krever veldig mye defensiv struktur. Det er ikke akkurat hans største styrke, men han har gjort det sånn noenlunde, og så har han hatt overraskende mange offensive aksjoner som har skapt ubalanse hos motstanderen. Det er først og fremst i de siste kampene vi ser at han har vokst.

– Fullstendig ubekymret

For ganske nøyaktig to år siden, i månedsskiftet september/oktober, ble det en stor mediesak rundt tre spillere på det daværende U21-landslaget.
Johnsen, Rafik Zekhnini og Tobias Heintz nektet å spille mer under Leif Gunnar Smerud, og Smerud svarte med at trioen ikke var aktuelle til hans tropp – og at den beslutningen ble tatt i god tid før de tre spillerne ga melding om at de trakk seg fra landslagsspill.
Da det to år gamle bråket ble tatt opp på pressekonferansen, virket det å komme litt overraskende på Solbakken – som ble ansatt først i desember i fjor.
– Det har jeg ikke tenkt så mye på, faktisk. Jeg ble ansatt i NFF for om lag et år siden, og det var ingen svarteliste på noen spillere fra Norge som lå der, så jeg har ikke brukt tid på det, sier han til Discovery.
– Kommer du til å snakke med Smerud om det?
– Nei, jeg tror faktisk ikke det. Jeg regner med at den situasjonen er over, så det er jeg fullstendig ubekymret over, sier Solbakken.
Les også: Ber anonym spiller ta kontakt - sier seg villig til NFF-møte

Smerud ønsker lykke til

Leif Gunnar Smerud var også til stede på Ullevaal tirsdag, der han i forkant av Solbakkens uttak hadde presentert sin U21-tropp.
– Hva kan du si nå om det som skjedde da?
– Nå er det to år siden, men saken var at de ikke levde opp til de forventningene jeg hadde til hvordan man skal opptre som landslagsspiller. Det var ikke så mye lengre enn det, men det var de sikkert ikke så fornøyde med, og det ble en stor mediesak av det. Og det var kjedelig så klart, sier Smerud til Discovery.
– Men det skjer mye på to år, så det er bare å ønske Dennis lykke til!
– Kommer du til å ta en prat med Solbakken om det, dersom han ønsker det?
– Ja, altså jeg og Ståle snakker sammen om det meste, vi. Så hvis han vil det, kan vi gjerne gjøre det også.
Her er hele troppen!

Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre

Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
EN DAG SIDEN