Cenk Şahin la torsdag forrige uke ut et bilde på sin Instagram om utplasseringen av den tyrkiske hæren i Syria.
«Vi står bak våre heroiske militære og hæren. Våre bønner er med dere!» Skrev fotballspilleren og supplerte med navnet på militæroperasjonen i Syria.
Eliteserien
Se drømmetreffet som sikret Molde seieren mot Dudelange
9 TIMER SIDEN
Det førte til at St. Pauli-fansen fredag skrev et åpent brev til klubbledelsen. Klubben skrev da på sine sider at de ønsket å distansere seg fra posten og innholdet fordi det ikke var kompatibelt med klubbens verdier.
Mandag kom klubben med en ny pressemelding hvor det stod at Şahin var løslatt fra klubben med umiddelbar effekt.
St. Pauli skriver at spillerens «gjentatte mangel på respekt for klubbens verdier så vel som spillerens sikkerhet» ledet til mandagens avgjørelse.
Den norske landslagsspilleren Leo Skiri Østigård spiller også for St. Pauli på lån fra Brighton, og sier dette om saken:
– Det er litt sjokkerende. Jeg har blitt godt kjent med han og han er en veldig fin kar. Jeg vet egentlig ikke så mye, så det er litt vanskelig å si ennå, men litt sjokkerende er det, sier Østigård til Eurosport dagen før U21-landskampen mot Nederland.
– Det var fansen som oppfordret til å ta affære her, hva forteller det om fansen og St. Pauli som klubb?
– Det overrasket meg ikke egentlig. Fansen er på en måte laget, det skal være rett og de støtter oss uansett. Det var det jeg fikk vite når jeg kom dit også, at fansen betyr mye og det har de vist at de gjør. Det handler om at vi som klubb, alle sammen står sammen. Det har stor virkning i klubben at fansen går imot, forteller han.
I tillegg ble det en del oppstyr da flere spillere på det tyrkiske landslaget feiret med å gjøre en militær hilsen i kampen mot Albania på fredag.
Sahin er St. Paulis nest dyreste spiller gjennom tidene. Han skal ha kostet 1,3 millioner euro, rundt 13 millioner norske kroner, da han ble hentet til klubben.
– Han er en veldig hyggelig type. Når jeg kom dit, så snakket han med meg og var lett å snakke med, sier Østigård.
(Eurosport.no/©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Trapper ned tross utenlandstilbud: – Ville ikke flytte for langt
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bummen vant kompisduellen mot Høgmo
11 TIMER SIDEN