Denne helgen kjøres den siste VM-runden i rally for i år. Mads Østberg kan ta seieren i WRC-2 klassen, men er avhengig av et godt resultat og må slå konkurrent Pontus Tidemand i Rally Monza.
– Vi er nødt til å bruke energi på å legge en god strategi. Vi må komme foran Pontus, og vi må bli nummer 1 eller 2 for å vinne. Derfore er vi er nødt til å starte løpet som om vi kjører for en enkeltseier. Vi må vurdere underveis, å se hvordan løpet utvikler seg, sier Mads Østberg til Eurosport i forkant av sesongavslutningen.
Eliteserien
Viking signerte angrepstalent fra Bryne
36 MINUTTER SIDEN
Dersom Østberg og resten av teamet klarer det, er det nordmannen som vinner sammenlagt til slutt.
Det bør være innen rekkevidde for rally-føreren, dersom han kommer til mål, og holder samme fart som han har gjort tidligere denne sesongen.
– Vi har vunnet tre av fire løp denne sesongen. I det fjerde hadde vi tekniske problemer, men vi var helt klart overlegne på fart, så vi prøver å ta med oss den positiviteten inn i det siste løpet. Det blir et helt nytt løp, men vi skal prøve å prestere og går for seier, sier Østberg.

– Et handicap vi får tåle

Da pandemien førte til at årets rally-sesong måtte settes på pause, sto nordmannen med et mindre løp enn konkurrentene. Likevel skal han kjøre om seieren sammenlagt når sesongen avsluttes.
– Nå får vi vårt femte løp, mens de får sitt sjette løp, som gjør det blir litt komplisert i mesterskapet og med reglement og så videre. Det er de fem beste resultatene som teller. Vi får bare fem sjanser, de andre får seks, men det er et handicap vi får tåle, sier Østberg.
Han er likevel klar på at teamet antakeligvis ville lagt opp sesongen annerledes, dersom de hadde visst at konkurrentene kom til å kjøre flere enn fem løp.
– Når vi ser hvordan reglementet blir utnyttet nå mot slutten av covid-perioden, så skulle vi kanskje ønske at vi la opp sesongen annerledes. Men, vi har fulgt reglene og forholdt oss til at det er fem løp som skal kjøres. Det er det som står i regelverket. Derfor har vi lagt opp sesongen som vi har gjort. At andre velger å bryte de reglene, og at forbundet støtter det, det får ikke vi gjort noe med, sier Østberg.

Usikkert før neste sesong

De siste sesongene har Østberg kjørt for Citröen i WRC-2. Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelser rundt hvordan det blir neste sesong, men det ser lovende ut med tanke på videre samarbeid.
– Vi jobber med en løsning for neste år, men alle teamene virker litt stresset med tanke på å få gjennomført denne sesongen, og starten av neste sesong. Vi får bare vente å se litt, men vi har jo noen indikasjoner på at vi fortsetter i alle fall.
Aller helst skulle den norske rally-føreren kjørt sammen med de aller beste.
– Dersom jeg fikk velge fra øverste hylle, ville jeg kanskje kjørt en WRC-bil, men nå ser vi på de mulighetene vi har og jeg trives veldig godt med Citroen, det gjør jeg.
Eliteserien
Skeptisk til Rosenborgs «plan B»: – Gambling på høyt nivå
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Krever gressbytte for å bli værende: – Klubben må legge til rette for spillerne
3 TIMER SIDEN