Etter å ha rotet bort tomålsledelser mot Sverige og Romania i starten av kvalifiseringen ligger Norge bak skjema med tanke på å nå sommerens EM-sluttspill.
Men Norges spydspiss Joshua King har ikke gitt opp håpet om å skyte Norge til et sluttspill, og håper på både mål og tre poeng når gruppeleder Spania kommer til Ullevaal lørdag.
Allsvenskan
Ferdig i Saudi-Arabia - klar for svensk toppklubb
9 TIMER SIDEN
I det omvendte oppgjøret i Valencia scoret King Norges mål da lagene åpnet gruppe F i EM-kvalifiseringen 23. mars. Da ga Rodrigo vertene ledelsen etter drøye kvarteret, men King tente håpet om et sterkt norsk poeng da han utlignet fra straffemerket etter 65 minutters spill. Det håpet slukket Sergio Ramos seks minutter senere, også han på straffespark.
Selv om Spania har vunnet samtlige seks kamper i kvalifiseringen virker den norske spissen forundret over spørsmålet om Norge kan overraske mot Spania.
– Overraske? Spania er ikke det de en gang var for mange, mange år siden, da de var nummer en i verden. Jeg tror nok at det blir en av de tøffeste kampene jeg har spilt for Norge. Men ingenting er umulig i fotball, sier King.

Lekt med tanken

Bournemouth-spissen står bak tre av Norges 13 mål så langt i kvalifiseringen. To av dem har kommet fra straffemerket. Både mot Spania og Malta har straffeeksekutøren scoret fra ellevemetersmerket. Det eneste målet i åpent spill kom i 3-3-kampen mot Sverige hjemme mot Sverige.
Mot Spania ønsker han å sette inn sitt fjerde.
– Jeg har lekt med tanken om å få Norge til et mesterskap siden jeg var en liten gutt. Men kampen på lørdag blir veldig viktig inn mot Romania-kampen. Jeg vil ikke stå her og si hva som kommer til å skje på lørdag, men det kommer til å bli en tøff kamp.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Nøkkelkamp?

Når kampen mot Spania er unnagjort venter Romania i Bucuresti, i det som blir en nøkkelkamp for de norske gutta. Med tap kan King og resten av det norske laget vinke farvel til EM-håpet. Med seier lever håpet i beste velgående, selv om man i så fall er avhengig av at Sverige roter bort poeng før kvalifiseringen er over.
Om det er kampen mot Spania eller Romania som blir nøkkelkampen ønsker ikke 27-åringen å svare på.
– Vi tar en kamp om gangen, og den første er mot Spania.
Spania topper gruppen med sine 18 poeng etter seks kamper, og mye skal skje dersom ikke EM-billetten er sikret. Spenningen gjelder hvem som blir nummer to i gruppa og slår følge med Spania til mesterskapet.
Sverige (11 poeng), Romania (10 poeng) og Norge (9 poeng) kjemper om den gjeve 2.-plassen. Fire kamper gjenstår av kvalifiseringen. Norge møter Færøyene (hjemme) og Malta (borte) i de to siste kampene, som spilles i november.
(©NTB)
Sett denne?
Fotball
Mistet toppscorerne: Henter kantspiller fra Strømmen
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Talentet blir med videre tross nedrykk: – Jeg har store drømmer
13 TIMER SIDEN