Marca gir spillerne karakter etter hver seriekamp. Skalaen går fra null til tre stjerner. Ødegaard har hittil fått toppkarakteren tre ganger (Mallorca, Atlético Madrid og Espanyol), to (Valencia) og én (Athletic Bilbao) i de resterende kampene.
Det gir et snitt på smått sensasjonelle 2,4.
Fotball
Medier: To Brasil-profiler ferdigspilt i fotball-VM
13 MINUTTER SIDEN
Sochon har dekket spansk fotball i lang tid. Reporteren er i dag basert i Madrid og leverer blant annet til nettstedet laligaexperts.com. Der skriver de kun om La Liga.
– Tre av fem toppscore hos Marca er uhyre uvanlig. At én spiller får slik ros hører med til ytterste sjeldenheter. I den siste serierunden fikk bare én spiller av de 66 som startet, tre stjerner i kampene der Spanias tre store (Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid) spilte, sier Sochon til NTB.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Sjef

Ødegaard kom til Real Sociedad i sommer på et to år langt utlån fra Real Madrid. I avtalen ligger en mulighet til å hente ham til Madrid etter denne sesongen.
– I Spania visste vi litt om Ødegaard etter mediehypen da han kom til Real Madrid som 16-åring. Likevel kunne spanjolene lite om fotballspilleren Ødegaard da han kom tilbake i sommer, også fordi dekningen av den nederlandske æresdivisjonen er svært begrenset i Spania, sier Sochon.
– Hans spill i Real Sociedad har vært strålende, og Ødegaard er så langt et av de store utropstegnene i La Liga. Han har mye energi, men også mye kvalitet med ballen. Han har vært den drivende kraften på midtbanen deres, er ekspertens attest.
Real Sociedad har ti poeng på fem kamper og møter Alavés hjemme torsdag. Allerede søndag venter en vrien bortekamp mot Sevilla.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
3 TIMER SIDEN
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
18 TIMER SIDEN