Superligaen har lenge vært i startblokkene og bare ventet på myndighetenes klarsignal. Det kom torsdag kveld.
– Selv om vi ikke føler at vi er helt tilbake før vi kan oppleve kampen, juble og gråte side om side med alle våre tilhengere, så er dette første skritt i riktig retning, sier FC København-manager Ståle Solbakken til klubbens nettsted.
– Vi er meget bevisst på at vi har et stort ansvar for å gjøre dette på riktig måte og passe godt på spillerne og alle andre rundt laget. Det ansvaret tar vi svært seriøst. Nå skal vi i gang med mer normal trening, så vi er best mulig forberedt når kampene starter.
Indre Bane
Mektig imponert over Glimt: – Tilbake på høyt, høyt nivå
EN TIME SIDEN
Planen er å spille kamper for tomme tribuner allerede i slutten av mai, og nå ligger ingenting i veien for at det kan skje.
– Vi er glade og takknemlige for at profesjonell klubbfotball er med på listen over de bransjer som får åpne nå. Vi ser det som en tillitserklæring etter det grundige arbeidet vi har gjort med protokoller for avvikling av trening og kamper, sier Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.
Han sier at dato for første kamp vil bestemmes i løpet av de nærmeste dagene.

Også bredden

Myndighetene ga klarsignal til umiddelbar oppstart av profesjonell idrett så lenge det skjer uten tilskuere. Det samme gjelder annen idrettsaktivitet som foregår utendørs, men med begrensninger for antall deltakere.
– Vi vet at veldig mange gjerne vil i gang med å dyrke idrett. Jeg har selv en gutt som ivrer etter å komme i gang, men det må skje i mindre grupper og uten den kontakt det er i noen idretter, sa statsminister Mette Frederiksen.
– At breddeidretten nevnes eksplisitt i dagens avtale om gjenåpning er positivt og en anerkjennelse av den enorme samfunnsverdi foreningsfellesskapet har i Danmark, sa Danmarks idrettspresident Charlotte Bach Thomassen.

Protokoll

Superligaen i fotball skal gjennomføre trening og kamp i tråd med en smittevernprotokoll som ligner den Norges Fotballforbund har utarbeidet til bruk i Norge. Solbakken var ikke alene om å glede seg.
– Jeg var ved kjøttdisken i supermarkedet da jeg fikk beskjeden, og jeg skrek ut i glede så folk tittet rart på meg, sa Hobro-formann Lars Kühnel til TV2 Nord.
Alt tyder på at hengekampen mellom AGF og Randers blir åpningskamp etter viruspausen. Første hele serierunde spilles sannsynligvis 22.-24. eller 29.-31. mai.
Horsens og Randers ble torsdag de siste superligaklubber som kalte sine spillere tilbake på jobb for å gjenoppta trening.
(©NTB)
Sjekk Eurosports sendeskjema:
Eliteserien
Odd-duo mest sannsynlig klar for helgens kamp
3 TIMER SIDEN
Fotball
– Noe av det største denne klubben har gjort
4 TIMER SIDEN