Tirsdag ble U21-landslagstroppen til de to siste EM-kvalifiseringskampene borte mot Tyskland og hjemme mot Aserbajdsjan. Martin Ødegaard er ikke med til A-landslagets kommende kamper, men skal i stedet forsøke å skyte U21-landslaget til EM.
Her er troppen til U21-landslaget:
VM
Giroud ble historisk – slo Henrys legendariske rekord
10 TIMER SIDEN


Det ble klart da U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud presenterte troppen til den kommende landskampene mot Tyskland og Aserbajdsjan tirsdag.
Med i troppen er også formsterke Morten Thorsby.
Årsaken til at de to er med i U21-troppen handler om at Norge fortsatt har muligheten til å kvalifisere seg for EM.
– Det handler selvfølgelig om at vi har en anledning til å kjempe om en kvalifisering. I tillegg en det alltid en vurdering. Martin og Morten har kapasitet til å være med ett steg opp også, sånn sett er vi glade for at de kan være med oss denne gangen også, sier Smerud.

Brudd

Ødegaard pådro seg nylig et brudd i hånden i en cupkamp for klubblaget Vitesse i Nederland. Skaden skal ikke være alvorlig og bekymrer ikke U21-sjef Smerud.
Han er heller ikke urolig med tanke på at Ødegaard har slitt med flere skader i år. På vårparten pådro han seg et brudd i foten.
– Bruddskader er tilfeldige og handler om støt. Det er lite å gjøre med det. Det hjelper ikke å be han drikke mer melk. Martin melder at han er i stand til å spille med hånden, så det skal gå fint, sier Smerud.
Landslagssjef Lars Lagerbäck sier følgende om Ødegaard-diskusjonen:
– For hans utvikling og for A-landslagets del er det bedre at han får to ganger 90 minutter av Smerud denne gangen. Han har veldig lite spilletid. Han var skadet også i vår, så jeg tror vi er tjent med at han kommer enda bedre i gang i Nederland.

Tyskland i førersetet

Norge står med 14 poeng etter åtte spilte kamper i EM-kvalifiseringen. Det er samme antall som Irland, som røk 0-6 for gruppeleder Tyskland sist. Tyskerne står med 19 poeng når to kamper gjenstår.
Kun gruppevinneren går direkte til EM-sluttspillet i Italia og San Marino neste sommer. De fire beste gruppetoerne skal ut i omspillskamper om de to siste plassene i sluttspillet.
Alt tyder på at Tyskland tar gruppeseieren i Norges gruppe, mens det vil bli en jevn og tett kamp om annenplassen.
Norge avslutter EM-kvalifiseringen med bortekamp mot Tyskland og hjemmekamp mot Aserbajdsjan.
(©NTB/Eurosport.no)
Sett denne?
Fotball
Positive nyheter for Brasil – Neymar kan rekke åttededelsfinalen mot Sør-Korea
13 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Grorud henter Lillestrøm-talent: – Vi skal rykke opp
14 TIMER SIDEN