Alexander Isak bidro til seieren med mål og målgivende pasning, men kampen gikk uten en friskmeldt Martin Ødegaard.
Ødegaard måtte byttes ut med en kraftig lårhøne i torsdagens cupseier over Real Madrid, og det hersket tvil om 21-åringen ville rekke søndagens Baskerland-derby.
Lørdag kom Sociedad-trener Aguacil med lovende nyheter om skaden, men da troppen til søndagens oppgjør ble publisert, var Ødegaards navn utelatt.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
3 TIMER SIDEN

Cupsemifinale

Den trolige årsaken er at Aguacil ikke ønsker å ta noen risiko med Ødegaard og heller hvile ham til onsdagens cupsemifinale mot Mirandés.
– Martin fikk seg en kraftig smell og haltet av banen, men han kom på trening og framsto bra i går. Han er klar på at han vil spille uansett, sa Aguacil til TV 2 lørdag.

Isak avgjorde

Sociedad-treneren valgte også å starte med Alexander Isak på benken i søndagens oppgjør, men svensken kom inn og avgjorde kampen for Ødegaards lag.
Først la Isak vakkert opp til lagkamerat Portu før han selv avgjorde da han kranglet inn 2-1-seier etter at Bilbao hadde utlignet.
Bilbao-spiller Iker Muniain var en av flere profiler som ble hvilt før lagets cupsemifinale mot Granada, men spanjolen kom inn og fikk direkte rødt kort på tampen etter en grisetakling.
(©NTB)
Sett denne?

Mener dette bør være Fagermos VIF-ønskeliste

Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
4 TIMER SIDEN