Det har vært skrevet mye om Martin Ødegaards La Liga-debut for Real Sociedad. Drammensgutten fikk tillit fra start som offensiv midtbanespiller i en 4-2-3-1-formasjon i lørdagens bortekamp.
Ødegaard var mye involvert tidlig i kampen og traff på det meste av det han foretok seg.
Han fikk gult kort etter drøye halvtimen da han meide ned Francis Coquelin midt på banen. Kortet så ut til å være av det korrekte slaget. Det var det første gule kort til en nordmann i La Liga siden Vadim Demidov fikk gult kort i spill for Celta i Galicia-derbyet mot Deportivo La Coruña i mars 2013, ifølge den spanske fotballeksperten Petter Veland.
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
11 TIMER SIDEN
På overtid av den første omgangen fikk lysluggen skyte ganske upresset fra 20 meter, men forsøket gikk et par meter utenfor.
Ødegaard hadde flere gode involveringer utover i kampen og spilte en godkjent kamp i varmen, men klarte ikke å skape det helt store for Real Sociedad.
Svenske Alexander Isak fikk mye tillit i oppkjøringen, men startet lørdagens kamp på benken. Han fikk det siste drøye kvarteret, uten at han klarte å bemerke seg nevneverdig.
Valencia tok ledelsen 1-0 etter drøye timen. Den tidligere Fredrikstad-spilleren Daniel Wass, som var i klubben i 2009, kom seg inn i Real Sociedad-boksen og slo inn til Kévin Gameiro. Franskmannen var på rett plass til rett tid og skled inn ledelse til hjemmelaget.
Kaptein Rodrigo var nær ved å punktere til 2-0 med ti minutter igjen. Real Sociedad-målvakt Miguel Moya var ute på 30 meter for å fange en ball, men klarte ikke å nå stikkeren gjennom til Rodrigo. Han sleivet ballen i stolpen fra 25 meter.
Gameiro hadde muligheten til å bli tomålsscorer etter 95 minutter på straffe, men blåste forsøket fra elleve meter langt til side og over mål.
I det 99. minutt utspant det seg et vanvittig drama på Mestalla. Et frispark fra Willian Jose traff hånda til Coquelin, som sto inne i egen 16-meter. Dommeren pekte på straffemerket, der Mikel Oyarzabal satte iskaldt inn 1-1.
Ødegaard og Real Sociedad møter Mallorca borte neste søndag i runde to.
(©NTB)
Sett denne?
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde kan ha funnet sin nye spiss: – Vil passe bra inn
15 TIMER SIDEN