Møtet med Utrecht på hjemmebane avgjør om Vitesse får plass i europaligaen neste sesong. Den første kampen lagene imellom endte 1-1. Dermed har Ødegaard og lagkameratene de beste forutsetningene for å sikre Europa-spill.
Den norske fotballprofilen er samtidig forberedt på en emosjonell avskjed med Vitesse.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
4 TIMER SIDEN
– Det blir min siste kamp i gult og svart. Den blir spesiell, sier Ødegaard til lokalavisen Omroep Gelderland.
– Jeg har hatt en fantastisk tid her, og det er synd at den nå er over. Det har vært et godt år for meg, og klarer vi å vinne europaligakvalifiseringen, har det også vært et bra år for laget, tilføyer han.

På årets lag

Ødegaard har vært på utlån i Vitesse fra Real Madrid denne sesongen. Han har imponert kolossalt og fikk plass på årets lag i den nederlandske æresdivisjonen.
– Jeg kommer virkelig til å savne laget, støtteapparatet og folkene i denne klubben. De har vært fantastiske mot meg denne sesongen, sier 20-åringen.
Aller helst vil han takke for seg med et smell tirsdag.
– Jeg håper jeg kan gi dem et siste show. Det fortjener de, sier Ødegaard.
Hva framtiden bringer fotballmessig, er det ingen som foreløpig vet. I første omgang vender nordmannen tilbake til Real Madrid. Hvilke planer den spanske storklubben har for ham, gjenstår å se.

Hyllet av presidenten

Mandag var Real-president Florentino Pérez gjest i radioprogrammet El Transistor i Spania. Der snakket han varmt om Ødegaard.
– Martin Ødegaard kom til oss som 16-åring. Nå er han 20. Han er blant de to-tre beste spillerne i Nederland. Om to eller tre år vil han være blant stjernene i Real Madrid, sa han.
Ødegaard selv har vært klar på at han ønsker seg spilletid neste sesong. Spørsmålet er om det er forenlig med å være i Zinedine Zidanes spillerstall i Real Madrid.
(©NTB)
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
8 TIMER SIDEN