Tirsdag var det Ødegaard som var med på den digitale pressekonferansen sammen med landslagssjef Lars Lagerbäck
De to kom rett fra en treningsøkt på Ullevaal stadion. Det er ikke sikkert at Ødegaard spiller mot Israel onsdag. Lagerbäck har åpnet for at flere mer urutinerte nordmenn vil få sjansen der.
Ødegaard har heller ikke hatt den ideelle oppladningen til landskampene som nå venter.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
EN TIME SIDEN
– Det har vært en trøblete periode med skader og sykdom, men det er godt å endelig være tilbake. Det føles veldig bra, sa Ødegaard – og utdypet til NTB:
– Jeg kom tilbake fra skade først med kneet og trengte litt tid på å bli bra fra det. Da jeg gjorde det, ble jeg syk, og etter det fikk jeg problemer med leggen. Det har vært litt utur og lite flyt, men alt kjennes veldig bra nå. Jeg fikk en halvtime sist og følte meg fin.

Tålmodig

Ødegaard står bare med 131 kampminutter av 990 mulige for Real Madrid denne sesongen.
Han ble hentet «hjem» i sommer etter en sesong på utlån til Real Sociedad.
At han skulle delta på landslagssamlingen var det aldri tvil rundt, til tross for lite kampaktivitet i det siste.
– Det var ikke noen tvil om det. Jeg har følt meg bra en ukes tid og trent godt. Jeg var hundre prosent klar til forrige kamp, så det var aldri diskusjon med klubb og landslag rundt det, sa Ødegaard til NTB tirsdag.

Viktig

På grunn av jumpers knee-problemer mistet han starten av sesongen med Real Madrid. Han meldte også forfall til to landskamper i september.
Etter at Norge hadde møtt Serbia, Romania og Nord-Irland i oktober, måtte Ødegaard ta en ny pause. Da var det en leggskade som stoppet ham fra å delta i seks kamper for Real Madrid.
Norge har to avgjørende bortekamper mot Romania (søndag) og Østerrike (onsdag neste uke) i Uefas nasjonsliga. Det kan bli norsk puljeseier og opprykk i den ferske turneringsformen med bra resultater i Bucuresti og Wien.
(©NTB)

Bernt oppsummerer: Freddy vikarierer, feilslåtte finter og mote

Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
3 TIMER SIDEN