Martin Ødegaard er hjemme i Drammen i jula for å feire med familien. Mens han er hjemme stilte han opp i Strømsgodsets fotballpodcast, Godset-podden, for å snakke fotball og fremtiden.
– Jeg kjenner allerede at jeg er rastløs. Jeg håper alt er bra når jeg kommer tilbake og får sjekket det, sier Ødegaard i podcasten.

Ute med brudd

UEFA Europa Conference League
Norsk dommer i Conference League
15 TIMER SIDEN
19-åringen stod over Heerenveens fem siste kamper før jul etter å ha slitt med en vond vrist i flere kamper. Noe som senere viste seg å være et brudd.
– Jeg spilte faktisk tre kamper med det. Jeg trodde det bare var en vanlig smell som man får i fotball. Men så ble det aldri bedre og da jeg sjekket det så vi at det var et brudd, sier han.
– Vi kan ha mistet Martin for en stund, men det kan også være at han vil trene sammen med resten av troppen om 10 dager, sa Heerenveens tekniske direktør Gerry Hamstra til lokalavisen Leeuwarder Courant før jul.
Klubben har nemlig ikke regnet med at Ødegaard er klar før 20. januar, men allerede 3. januar, førstkommende onsdag, skal nordmannen få svar på om han blir spilleklar eller ikke.
Heerenveen ligger på niendeplass i den nederlandske eliteserien og har slitt noe etter en god sesongstart. Ødegaard har sammen med landsmannen Morten Thorsby blitt fast inventar i startelleveren og 19-åringen sier han trives godt i byen som egentlig er mest kjent for skøyter.
– Jeg føler jeg har tatt steg i år. Jeg er i en fin liga i en fin klubb. Og jeg har fått spilt alt frem til jeg ble skadet. Det er en klubb med mange fra Skandinavia, noe som selvfølgelig er hyggelig. Vi har et spennende lag som spiller litt lik fotball som det Godset prøver på, men kanskje litt mer ambisiøst, forklarer han i podcasten.

Vil tilbake til Madrid

At det er mye medieoppmerksomhet for den unge drammenseren er langt ifra noe nytt. Den siste sesongen har det vært mest fokus på at han ikke har fått sjansen på A-landslaget, men heller at måtte holde seg til U21.
Nå håper Ødegaard å komme i gang igjen og bevise overfor landslagstrener Lars Lagerbäck at han kan være med å ta Norge til et svært så etterlengtet sluttspill.
– Jeg har i hvert fall veldig lyst til å være med. Jeg skal prøve å få til noen gode kamper med Heerenveen nå fremover så jeg kommer meg med, sier Ødegaard og legger til:
– Vi har mange bra spennende spillere som får spille ute i Europa. Om man klarer å kombinere de unge som kommer opp med de erfarne blir det bra. Jeg synes vi har fått en positiv start nå med Lagerbäck. Det ser ut som om det begynner å ta form.
Lagerbäck har selv beskrevet Ødegaard som et eksepsjonelt talent. Men har måtte ta den unge spilleren til siden etter at det har vært så fokus på han.
– Etter disse månedene i Norge lurer jeg på: Er det mulig å bygge opp et større press på ham? I så fall er dere gode, har svensken uttalt til VG.
– Jeg føler selv jeg klarer å holde fokuset på det jeg skal og at jeg har en fin progresjon. I mediene blir det veldig enten eller, men jeg føler selv det har vært veldig stabilt, sikkert mer enn det andre synes. Men jeg føler jeg er på et bra sted nå og nyter det å spille fotball, sier Ødegaard på spørsmål om all oppmerksomheten han får.
Oppholdet i Heerenveen skal i utgangspunktet kun vare frem til sommeren. Da er utlånet fra Real Madrid over og 19-åringen er klar på at oppholdet i Nederland kun er et skritt på veien til å komme seg inn på A-laget i Spania.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
20 TIMER SIDEN