Fotball

Ødegaard-assist da Real Sociedad sikret viktige poeng mot Villarreal

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Martin Ødegaard

Foto: Eurosport

AvEurosport
13/07/2020 på 20:01 | Oppdatert 13/07/2020 på 20:06

Etter et tøft halvår fikk Martin Ødegaard endelig en avgjørende involvering da Real Sociedad sikret tre viktig poeng mot Villarreal mandag. Kampen endte 2-1.

  • Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay. Skaff deg tilgang her!

Ødegaard noterte seg for assist da Willian José headet inn drammenserens hjørnespark i det 61. minutt. Det var hans første målpoeng i 2020.

Fotball

Avis: Real Sociedad i sjokk over Zidanes Ødegaard-vending

FOR 31 MINUTT SIDAN

Seieren kan vise seg å være helt avgjørende for Sociedads muligheter til spill i Europa neste sesong. De ligger på sjuendeplass, som ikke gir europaligakvalifisering, men er på poenglikhet med Getafe som er nummer seks. Den plassen gir kvalifiseringsplass til europaligaen.

Getafe, som spilte 0-0 mot bunnlaget Alaves mandag, har bedre målforskjell enn Sociedad.

Samtidig er det tre poeng opp til Villarreals direkteplass i europaligaen for Ødegaard og co.

Sociedad har igjen to vanskelige kamper. Torsdag møter de Sevilla hjemme før de avslutter mot Atlético Madrid borte søndag. Også Getafe har to kamper igjen. De møter Atlético Madrid borte og Levante hjemme.

Is på kneet

Ødegaard ble byttet ut like etter den målgivende pasningen og måtte få is på det trøblete høyrekneet.

Ødegaard har slitt med jumpers knee etter koronapausen. I starten av juli ble han sendt til Barcelona for å sjekke det vonde kneet.

21-åringen hadde startet i kun en av de siste fem kampene for Real Sociedad. Drammenseren kom ikke på banen da laget tapte den femte kampen på de siste sju hjemme mot Granada fredag.

Løsnet i andre

Kampen mellom Villarreal og Sociedad, som begge kjemper om plassene i europaligaen, startet rolig uten de store sjansene i den første omgangen. I 2. omgang hadde Sociedad flere gode muligheter både før og etter Josés 1-0-scoring.

Real Sociedad doblet ledelsen da Diego Llorente stanget ballen i mål etter nok et hjørnespark. Denne gangen var det Mikel Oyarzabal som sendte ballen inn i feltet. Det var hans ellevte assist for sesongen. Kun Lionel Messi står med fler.

Fem minutter før full tid fikk Villarreal inn en redusering da Santi Cazorla satt ballen i nettet. Flere mål ble det ikke i Villarreal. Seieren var bare Sociedads andre siden fotballen begynte opp igjen i Spania i midten av juni.

(©NTB)

Fotball

Utenlandsproffen ble rammet av koronaviruset - nå dominerer han

FOR EIN TIME SIDAN
Eliteserien

Kjip beskjed for RBK-fansen: Skjelbred ute i flere uker

FOR 2 TIMAR SIDAN
Relatert
Fotball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen