Ødegaard noterte seg for assist da Willian José headet inn drammenserens hjørnespark i det 61. minutt. Det var hans første målpoeng i 2020.
Seieren kan vise seg å være helt avgjørende for Sociedads muligheter til spill i Europa neste sesong. De ligger på sjuendeplass, som ikke gir europaligakvalifisering, men er på poenglikhet med Getafe som er nummer seks. Den plassen gir kvalifiseringsplass til europaligaen.
VM
Raser mot dommeren etter kontroversiell avblåsning – ser rødt etter kampslutt
5 MINUTTER SIDEN
Getafe, som spilte 0-0 mot bunnlaget Alaves mandag, har bedre målforskjell enn Sociedad.
Samtidig er det tre poeng opp til Villarreals direkteplass i europaligaen for Ødegaard og co.
Sociedad har igjen to vanskelige kamper. Torsdag møter de Sevilla hjemme før de avslutter mot Atlético Madrid borte søndag. Også Getafe har to kamper igjen. De møter Atlético Madrid borte og Levante hjemme.

Is på kneet

Ødegaard ble byttet ut like etter den målgivende pasningen og måtte få is på det trøblete høyrekneet.
Ødegaard har slitt med jumpers knee etter koronapausen. I starten av juli ble han sendt til Barcelona for å sjekke det vonde kneet.
21-åringen hadde startet i kun en av de siste fem kampene for Real Sociedad. Drammenseren kom ikke på banen da laget tapte den femte kampen på de siste sju hjemme mot Granada fredag.

Løsnet i andre

Kampen mellom Villarreal og Sociedad, som begge kjemper om plassene i europaligaen, startet rolig uten de store sjansene i den første omgangen. I 2. omgang hadde Sociedad flere gode muligheter både før og etter Josés 1-0-scoring.
Real Sociedad doblet ledelsen da Diego Llorente stanget ballen i mål etter nok et hjørnespark. Denne gangen var det Mikel Oyarzabal som sendte ballen inn i feltet. Det var hans ellevte assist for sesongen. Kun Lionel Messi står med fler.
Fem minutter før full tid fikk Villarreal inn en redusering da Santi Cazorla satt ballen i nettet. Flere mål ble det ikke i Villarreal. Seieren var bare Sociedads andre siden fotballen begynte opp igjen i Spania i midten av juni.
(©NTB)
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
EN TIME SIDEN