Scanpix

OBOS-trener må gå på dagen

OBOS-trener må gå på dagen: – Timingen er overraskende

29/09/2017 10:43Oppdatert 29/09/2017 13:35

Steinar Pedersen har fått den tunge beskjeden av Start.

Et Start-lag i opprykkskamp har bestemt seg for å kvitte seg med trener Steinar Pedersen.

– Vi har fått en ganske ny sitasjon. Vi har jobbet ekstremt kortsiktig i veldig mange år, men for første gang nå, med nye eiere inn i sommer, har vi anledning til å jobbe med langsiktig. Det har vi vist med ansettelser av ledere og administrasjon i klubben, sier Start-direktør Even Brandsdal til Fædrelandsvennen.

– Vi mener i et langsiktig perspektiv at at det er på tide å finne en ny trener til Starts A-lag, sier han.

Ingen ny trener klar

Søndag reiser Start til Strømmen. Der vil klubben bli ledet av assistent Mick Priest.

– Vi har en midlertidig løsning med Mick Priest som tar ansvar i helgen mot Strømmen, så har vi som mål å ha en ny hovedtrener klar til hjememkampen mot Ranheim, sier Brandsdal.

På grunn av landslagspausen betyr det at Start har drøye to uker på å få på plass en ny trener.

– Akkurat nå har vi ikke noen ny trener klar. Det er en prosess som vil pågå fremover. Vi hadde møte med Steinar i går, så vi er ikke kommet så mye lenger enn det, sier han.

Sporsdirektør i Start Tor-Kristian Karlsen mener det ville vært uryddig å ha en ny trener klar på et så tidlig tidspunkt.

– Jeg kan avkrefte at vi har vært i samtaler med noen andre om jobben som trener i Start. Det ville vært uryddig. Vi har heller ikke hatt noen følere ute på potesielle trenere, sier Karlsen.

Kristiansand-klubben ligger for øyeblikket på den siste direkte opprykksplassen, med et kobbel av klubber jaktene få poeng bak. Etter å ha spilt uavgjort mot serieleder Bodø/Glimt tidligere i september, har pilen pekt nedover for Pedersen og co. Da har det blitt tap mot bunnlaget Fredrikstad før det ble et nytt uavgjortresultat hjemme mot Levanger.

Før den skuffende rekken så Start ut til å ha full kontroll på 2. plassen i ligaen, men har sluppet både Sandnes Ulf, Ranheim og Mjøndalen for fullt inn i kampen om direkte opprykk til Norges øverste nivå.

– Profilløs klubb

Eurosports fotballekspert Roger Risholt sa tidligere fredag at han håpte klubben har et større navn på lur når de bestemmer seg for å sparke treneren på så kort varsel.

– Det er kommer litt brått på. Timingen fem kamper før slutt er overraskende, men det har ikke gått veldig bra for klubben verken spillemessig eller resultatmessig de siste ukene. De satser jo veldig har på opprykk, så jeg regner med de har noen på gang. De har hentet flere profilerte navn på ledersiden, så det kan være det kommer et stort navn inn. Akkurat nå er de en litt profilløs klubb både på trener- og spillersiden, sier Risholt.

Til tross for formsvikten i september, tror ikke Risholt at Start kommer til å rote bort opprykket tilbake til Eliteserien i løpet av de siste fem rundene.

– Jeg tror likevel de klarer å rykke opp. Det er dem eller Ulf jeg har mest tro på, men Start har den beste bredden og enkelspillere av dem. Bortsett fra den siste tiden har de sett sterke ut, og bør ha nok rutine til å sikre det. Men neste runde blir veldig avgjørende. Start tapte sist for Strømmen så har litt å revansjere der, sier Risholt.

0
0