For på stillingen 1-1 til pause på Nordre Åsen, ble Mjøndalen – eller Mjødalen, om du vil – utsatt for et aldri så lite puss.
Representanter fra russen skal ha sneket seg bort til Mjøndalen-benken og fylt noen av drikkeflaskene til serielederne med øl.
OBOS-ligaen
Lekker som en sil bakover: – Mye rusk
19 TIMER SIDEN
– Jeg hørte så vidt om det i stad at det skal ha skjedd, sier assistenttrener Jan Remi Dalen til Discovery.
Takket være årvåkne Mjøndalen-tilhengere i brunt, ble imidlertid stuntet raskt tatt hånd om.
– Våre supportere sto bak mål og så at de gjorde det. De ringte vår materialforvalter som dermed fikk greie på det raskt. Han fikk helt det ut igjen med en gang, sier Dalen, og legger til:
– De fleste flaskene var jo med inn i garderobene. Det var bare noen få som sto igjen, men vi fikk ordnet det veldig kjapt.
Benjamin Stokke scoret sitt andre mål for dagen rett etter hvilen, og Mjøndalen tok enda en seier.
Dagen derpå var det heller lite bakrus og dårlig stemning å spore.
– Jeg har ikke rukket å reflektere så mye over det, men det var vel ment som et artig påfunn. Vi legger ikke så mye i det. Det ble kjapt oppdaget og det er ingen sure miner, sier Dalen.
– Dere har vel spilt festfotball i år, så det kunne vel passet bra uansett?
– I hvert fall poengmessig. Det har vært solid, uten at vi har vært så fryktelig gode. Vi har klart å bikke jevne kamper til vår fordel. Samtidig har vi vært litt heldige med at vi har hatt fem hjemmekamper og bare to borte. Men for all del, det har vært en god start.
Så langt leder bruntrøyene serien med 16 poeng etter seks kamper. Fem av dem er endt med tre poeng og en uavgjort.
At man ennå ikke har tapt og plukket så mye poeng at man kan kalle seg serieleder, gir naturligvis en selvtillit og godfølelse å bygge videre på, med lavere skuldrer.
– Selvfølgelig, og det har også vært viktig med et litt yngre lag og tropp, og når vi egentlig hadde litt dårligere treningskamper. Å få en god start gir selvtillit inn i gruppa.
I det som ble omtalt som kanskje tidenes utgave av OBOS-ligaen, med en rekke store klubber som ønsker å være med i kampen om opprykk, betyr det også mye for Mjøndalen å vise at de har vært med på dette før og har erfaring fra opprykkskamp i en tøff liga.
– Vi har litt rutine på det. Vegard (Hansen) har vært lenge i gamet og vet hva som kreves. Det er nok ikke helt tilfeldig at det er Hansen og Berntsen på toppen. Det er to ringrever, mener Dalen, og sikter naturligvis til Bjarne Berntsen som leder andreplasserte Sandnes Ulf.
Etter seieren i går kan også Dalen og Mjøndalen følge OBOS-ligaen Direkte uten å stresse mandag kveld.
– Det blir deilig å se på i kveld, når de andre topplagene skal spille, etter at vi vant i går.
– Og kanskje ta en øl?
– Hehe, ja, kanskje det.

Se høydepunktene: Stokke ble tomålshelt for Mjøndalen mot Skeid

OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
28/06/2022 PÅ 18:52
OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
28/06/2022 PÅ 09:28