Brann - Kongsvinger 3-0 (1-0)
Felix Horn Myhre ble matchvinner på Brann stadion etter at klubbsens toppscorer Mathias Rasmussen og den tilbakevendte sønn Bård Finne sende Bergenslaget i ledelsen. Offeret ble et Kongsvinger som slet med å spille seg ut fra egen banehalvdel.
OBOS-ligaen
Bytter ut Schalke 04 med OBOS-ligaklubb
24 MINUTTER SIDEN
– Vi møter et Eliteserie-lag, sa Kongsvinger-trener Eirik Mæland til Discovery etter kampen.
– Både kollektivt og individuelt er det klasse på Brann. Det visste vi, og jeg synes vi står bra i det lenge, fortsatte han.
Et håpefullt Kongsvinger etter 5-0-seieren mot Stjørdals-Blink måtte nok en gang dra gjem uten tre poeng i kofferten. Dermed beholdte bortelaget 11.-plassen, imens hjemmelaget vernet om topplasseringen.

Toppscorer i storform

Et enormt trøkk fra hjemmefansen la tidlig til rette for at formlaget skulle beholde den ubeseirede rekka i Eliteserien.
Innledningsvis var det trangt i bortelagets boks, hvor spillet i stor grad befant seg i første halvdel av omgangen. Hjemmelaget dominerte på eget gress og det ble ingen overraskende affære da Bård Finne spilte vegg med Svenn Crone og sendte ballen forbi bortekeeper August Strömberg.
I andre omgang hang Kongsvinger mer med og skapte sjanser i ny og ne. Likevel ble det aldri enklere for de blå.
– Vi har sagt at vi skal være offensive fra start i hver kamp, stå høyt og angripe, sa Mathias Rasmussen til Discovery tidligere i uka.
Den taktikken så ut til å funke nok en gang. Mathias Rasmussen opprettholdt storformen som toppscorer i klubben og kunne logge nok et mål i boka. Toppscoreren druste til med en volley fra 16 meter og sendte ballen rett forbi en sjanseløs Strömberg.
Og det så det ut til at de klarte. Felix Horn Myhre satte spikeren i kista tre minutter på overtid og sikret tre overlegne poeng til Brann.
– Jeg har ikke scoret så mange mål akkurat, så jeg må ta vare på de, spøkte matchvinner Felix Horn Myhre om scoringen sin etter kampen.
Se høydepunktene øverst i saken.

Slik gikk resten av runden:

Fredrikstad - Grorud 3-1
Mjøndalen - Start 0-0
Skeid - Raufoss 2-2
Brann - Kongsvinger 3-0
Sandnes Ulf - Åsane 6-0
Sogndal - Stabæk 4-3
Stjørdals-Blink - Bryne 0-2
OBOS-ligaen
Usikker på om Hansen er rett mann videre: – Styret må diskutere posisjonen hans
09/08/2022 PÅ 18:57
OBOS-ligaen
Tredje strake tap – Mjøndalen ned på nedre halvdel
08/08/2022 PÅ 18:00