Tredje strake tap – Mjøndalen ned på nedre halvdel

Oscar Korsnes

Oppdatert 08/08/2022 klokken 21:12 GMT+2

Det var et Mjøndalen-lag på desperat seiersjakt som besøkte Ranheim mandag. For åttende gang denne sesongen endte det med tap.

Se høydepunktene: Ranheim slo tilbake mot formsvake Mjøndalen

Ranheim - Mjøndalen 2-1 (0-0)
Mjøndalen har vært i fritt fall den siste tiden. Vegard Hansens menn sto før dagens kamp med kun en seier på de ti siste kampene i OBOS-ligaen. Mot Ranheim gikk de på sitt tredje strake kamp.
Med tre poeng i sekken klatret Ranheim på sin side opp til direkte opprykksplass etter at Sandes Ulf også snublet hjemme mot nedrykkskandidaten Skeid.

Kort ledelse

Mjøndalen hadde svært lite å stille opp med de første 45 mot Ranheim. Likevel var det bruntrøyene som scoret først. Etter 54 minutter dukket Brinder Singh opp i boksen og bedsidet inn ledelse for bortelaget.
Det skule imidlertid ikke vare lenge. Bare fem minutter senere hadde hjemmelaget utlignet. Vegard Erlien fyrte av fra utsiden av 16-meteren, og etter å ha vært en tur innom stangen landet ballen i nettet.
Ni minutter før fulltid ble det enda verre for gjestene. Christian Eggen Rismark ruvet høyest på et hjørnespark og headet kontant inn 2-1.
Med kampen snudd måtte Mjøndalen se langt etter poengene i Trondheim. Enda tyngere ble det da Albin Sporrong pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen. Med ti mann hadde ikke bortelaget noe å stille opp med. Dermed var klubbens tredje strake tap et faktum.
– Nå må man snakke litt sammen på Consto og se hvor dette skal gå videre. Nå ser jeg ingen utvikling i Mjøndalen. Jeg ser ikke at de blir noe bedre eller scorer så veldig mye mål, sa Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud i studio etter kampen.