Tre mål på 17 minutter – Sandnes Ulf gikk seirende ut av lokaloppgjøret

Marius Medby

Oppdatert 02/04/2022 klokken 18:49 GMT+2

Tre mål før 20 minutter var spilt. Mer ble det ikke i kampen mellom Sandnes Ulf og Bryne.

Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen / NTB

• Se helgens Eliteserie- og Obos-åpning på discovery+
Sandnes Ulf-Bryne 2-1 (2-1)
Endelig er Obos-ligaen i gang igjen. Og årets første kamp var en ordentlig godbit av et lokaloppgjør mellom Sandnes Ulf og Bryne. Og der ble det fyrverkeri. Før det var gått 20 minutter sto det 2-1 til hjemmelaget. Scoring av Halgunset, selvmål av Hay og et av Ramsland førte til en ellevill åpning på årets Obos-sesong.
Men etter målene sa det stopp. Et par halvsjanser i første omgang var det nærmeste man kom et fjerde mål.
Heller ikke andre omgang var sprudlende. Bortsett fra en fantastisk redning av Bryne-keeper Igor Spiridonov i det 66 minutt, var det ikke plenty av målsjanser. Bryne headet i tverrligen og ut like før slutt, men heller ikke den gikk inn. Sandnes Ulf styrte store deler av kampen, og var det beste laget. Bryne yppet seg derimot ved flere anledninger.

Tre på kort tid

Hjemmelaget fikk en meget god start på kampen, med et mål etter allerede seks minutter. Et innleggsforsøk fra høyre førte til en halvdårlig klarering utenfor 16-meteren. Der sto Ingvald Halgunset, som skøyt ballen via en Bryne-spiller og i mål.
Bryne ga seg derimot ikke uten kamp. Like før kvarteret spilte de seg vakkert inn i Sandnes Ulf sin boks. Innlegget fra høyre var på vei inn i boksen, men støvelen til Kristoffer Hay kom i veien. Dermed sto det 1-1 etter et selvmål fra Sandnes Ulf-midtstopperen.
Sandnes Ulf lot seg ikke skremme av utligningen. Minutter etterpå kunne Martin Ramsland sørge for en ny ledelse til de lyseblå. Ramsland ble spilt vakkert gjennom på høyresiden, og kunne plasere ballen kontrollert nede i venstre hjørne. Mer mål ble det ikke i første omgang.

Kontrollert

Bryne jaget utligningen i andre omgang, men kom seg aldri til de store sjansene. Sandnes Ulf var flinke til å spille ball, og fikk de rødkledde til å løpe mye.
Seks minutter før slutt kom bortelaget til en enorm sjanse. Andreas Dybdevik fikk et innlegg fra høyre, og headet i en nydelig bue over keeper. Dessverre ble headingen litt for høy, og den gikk i tverrligeren. Sandnes Ulf fikk klarert så raskt de kunne.
Det gikk ikke veien for Bryne, og hjemmelaget gikk seirende ut av derbyet.
Dermed leder Sandnes Ulf serien frem til flere kamper i Obos-ligaen søndag.