Ifølge Fredriksstad Blad nærmet FFK seg torsdag 7.500 billetter til 16. mai-kampen mot Skeid. De har mobilisert voldsomt, og har satt seg et hårete mål:
Minst 10.414 tilskuere.
OBOS-ligaen
Tar frem hagesaksa på 0-4: – Et av de klareste røde jeg har sett
15 TIMER SIDEN
Årsaken til det noe spesielle antallet, er at det da vil bli den best besøkte kampen i Østfold på over ti år, ifølge klubbens nettsider.
I 2018 hadde klubben tidenes best besøkte fotballkamp på nivå tre i Norge, med 10.413 tilskuere. Det var også den best besøkte kampen i Østfold siden september i 2011, i semifinalen i cupen med Brann på besøk. Da kom 12.068 tilskuere til tribunene, skriver fredrikstadfk.no.
Og assistenttrener Joakim Klæboe har gått særdeles høyt ut. Han har nemlig ikke tro på at klubben klarer målet sitt, og har gått med på å tatovere tilskuertallet på kroppen om de når det.
– Foreløpig har jeg ordene mine i behold. Jeg er veldig rolig når det gjelder det der, sier Klæboe til Discovery med et smil.
– Så du er ikke inne hos billettansvarlige og sjekker intenst og jevnlig?
– Nei, det er mer at de er på meg, og påstår at nå går det mot rekord og ny publikumsfest. Det siste blir det, jo, men.
Klubben jobber med flere tiltak og prosjekter inn mot kampen, og det er ventet at enda flere vil strømme til.
– Det blir veldig bra trøkk helt inn og det blir nok bra salg på kampdag også. Det er høyrisiko å sette et slik veddemål på 16. mai. Du vet aldri, sier Klæboe.

Bummens lokker

FFK har en stolt historie i norsk fotball, og de var også med på kampen som på mange måter startet 16. mai-tradisjonen i Norge. 17.058 tilskuere møtte opp for å se Rosenborg slå FFK 4-2 dagen før nasjonaldagen, helt tilbake i 1981.
– Det er godt å se at Fredrikstad, som er en fotballby, og Fredrikstad-folket nå virkelig begynner å komme tilbake, etter to år med Covid og noen år i andredivisjon. Det som først og fremst er viktig, er at det blir mange folk. Så får vi ta det andre i neste runde, men det er blitt en artig greie med mye kødding, sier FFK-assistenten om veddemålet.
– Men det skal sies at jeg har måttet ta en for laget i trenerteamet her. Det var mange forslag oppe, som å barbere av håret og alt mulig. Men nå ble det slik, ler Klæboe.
– «Bummen» (hovedtrener Bjørn Johansen) var for glad i de lyse lokkene sine til å gå med på noe sånt?
– Ja, ja!
Klæboe innrømmer at veddemålet også er inngått med et snev av håp om å motivere enda flere til å komme på kamp, men det betyr ikke at han har lyst på noen tatovering av den grunn.
– Har du noen fra før?
– Nei, nei. Nei! Det er det som er greia her. Jeg har aldri hatt noe spesielt behov for det heller. Det er nok av folk som har det.

Mye action

FFK startet årets sesong i en knalltøff OBOS-liga med to uavgjorte kamper, før de slo Start 1-0 hjemme. Så gikk de på et surt 0-2-tap borte mot et annet ventet topplag, Mjøndalen.
I forrige kamp virket det virkelig å ha løsnet, da de banket til da ubeseirede Sandnes Ulf hele 4-0 på bortebane.
– Vi fikk endelig mye på plass mot Ulf og vi vet at vi har et godt nivå inne nå, mener Klæboe.
Motstander Skeid på sin side, står med null poeng og fem strake tap. De har imidlertid samtlige endt med knepne ettmålstap, og flere av kampene er spilt mot klubber som er ventet å kjempe om opprykk.
– Vi vet at Skeid har hatt mange jevne og tette kamper så langt i sesongen. Vi hadde to kamper mot dem da vi var i PostNord, som også var veldig tette og jevne. Det blir det nok denne gangen også, men vi håper det blir severdig, mye action og bra trøkk. Vi gleder oss veldig, sier Klæboe, før han avslutter praten med å forsikre om følgende:
– Jeg er veldig rolig på det der med tatoveringen!
OBOS-ligaen
Skapte kveldens søteste øyeblikk – så spådde han Brann-opprykk
I GÅR PÅ 20:45
OBOS-ligaen
Fortjent seier til Brann: – Ikke i nærheten
I GÅR PÅ 19:52