Oppdatert 03/10/2022 klokken 21:04 GMT+2

Det manglet ikke på dramatikk på Sør Arena mandag kveld.

Se høydepunktene fra den ville kampen

• Se alt av Eliteserien og Obos-ligaen på discovery+
Start - KFUM 3-2 (1-1)
Kampen på Sør Arena i Kristiansand handlet i all grunn om sjansen for direkte opprykk. Begge lag jager Stabæk som per nå ligger på andre plass. For Start sin del ville de hatt ett poeng mer enn KFUM med seier. For KFUM sin del handlet det om å holde følge med Stabæk.
Det var Oslo-laget som startet kampen best med et mål av Nunez. Ikke lenge etterpå svarte Start med sin scoring. I andre omgang var det en katastrofal keepertabbe som sørget for KFUM-ledelse.
Ti minutter før slutt slo Start tilbake. Fem minutter senere fikk KFUM-keeperen rødt kort, og KFUM måtte fullføre kampen med en mann mindre.
Og akkurat det røde kortet kan ha blitt avgjørende. For reservekeeper Viken ga retur på et langskudd to minutter på overtid. Holtan tok returen, og sendte Start til himmels, og ett poeng over KFUM.

Likt til pause

Kampen første sjanse gikk i favør KFUM. Oslo-laget var derimot aldri borti ballen som førte til sjansen. Tønnessen fikk ballen på venstre rett utenfor egen boks. KFUM-spillerne kom opp i press, og Start-midstopperen sentret en mildt sagt slem pasning til egen keeper. Heldigvis for Start gikk pasningen både over og til side for mål.
Bare ett kvarter inn i kampen kom kampens første scoring. Johannes Nunez dro seg inn i boksen, og smelte til med innsiden av venstresleggen. Skuddet gikk nesten helt i nettveggen til høyre for keeper, og Oslo-laget gikk opp i ledelsen.
Ti minutter senere var samme mann oppe igjen. Nunez ble spilt fri på høyresiden, og smelte til med bredsiden. Skuddet gikk en vel halvmeter utenfor mål.
Ikke lenge etterpå skulle Start slå tilbake. Grundetjern nådde akkurat en ball ved dødlinjen, og fikk langt inn mot Eirik Schulze. Sistnevnte bommer først på ballen, får et nytt forsøk, som går i en motspiller. Klareringen går så rett tilbake i Schulz, og inn i mål. Et godt gammeldags klabb og ball mål.
Kampen vippet frem og tilbake etter scoringen, mens de aller største sjansene uteble. Dermed gikk lagene til pause med 1-1.

Enorm keepertabbe

Før kvarteret var spilt i andre omgang gikk KFUM opp i ledelsen, og det på merkelig vis. Njie fikk ballen på utsiden av boksen til Start. Kantspilleren slo inn det som så ut som et innlegg mot mål. I ni av ti scenarioer ville det vært keepermat, men Torkildsen tullet det til. Start-keeperen la seg ned, og ballen spratt over, og KFUM gikk opp i ledelsen for andre gang.
Se målet nederst i saken
Start slet med å skape de største sjansene i andre omgang, og KFUM så rett og slett flere hakk vassere ut. Laget fra Kristiansand slet med å treffe på de siste viktige pasningene.
Heldigvis kom utlikningsmålet til slutt. Etter mye klabb og babb i boksen, fikk Holtan lagt ballen til Strannegård fra rundt 10 meter. Der gjorde Start-spilleren ingen feil, og smelte ballen helt nede i høyre hjørne.
Fem minutter før slutt fikk Start en hjelpende hånd av KFUM-keeper Brauti. En lang pasning i bakrommet førte til at Brauti måtte felle Start-spilleren som siste mann. Dommer så seg nødt til å gi Brauti det røde kortet, og KFUM måtte fullføre kampen med ti mann.
To minutter på overtid kom scoringen til de gulkledde. KFUM-keeperen måtte gi en helt unødvendig retur på et langskudd, og der dukket Holtan opp. Han hadde absolutt ingen problemer med å sette inn 3-2-scoringen, og Start hadde snudd kampen.
– For en fotballkamp!, konstaterte Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud etter Start satte inn 3-2-scoringen på overtid.
Flere scoringer og mer dramatikk kom ikke, og Start tok tre ekstremt viktige poeng i opprykkskampen.