Populære sporter
All sport
Vis alt

Skiller lag med klubben etter ett år: – Resultatene var ikke gode nok

Lisa Amdam Tetlie

Publisert 17/08/2022 klokken 08:02 GMT+2

Eirik Kjønø var hovedtrener for Stabæk i 13 måneder før han og klubben ble enige om å skille lag. Veien videre vet han enda ikke selv.

Eirik Kjønø

Foto: NTB

  • Følg Stabæk mot Start søndag klokka 15 på discovery+
Tirsdag kom nyheten om at hovedtrener Eirik Kjøne og Stabæk skiller lag etter bare 13 måneder.
– Det er kjedelig at det ble sånn. Likevel er det sånn som skjer i fotball, og jeg har vært forberedt på at det kunne skje. Det er kjipt, men jeg har det fint, sier Eirik Kjøne til Discovery etter at nyheten ble offentliggjort.
Da sørlendingen tok over for Jan Jönsson i 2021, ble han Eliteseriens yngste hovedtrener. Stabæk lå da nest nederst på tabellen og hadde sanket seks fattige poeng på ti kamper. Samme sesong rykket de ned til OBOS-ligaen.
picture

Mener treneren bør gå: – Skal man trekke i nødbremsen, bør man gjøre det nå

– Tydelig ambisjon

31-åringen har ledet klubben til en femteplass etter de 20 serierundene i årets OBOS-sesong. Bare fire poeng skiller Stabæk på femteplass og Ranheim, som ligger på 2. plassen som gir direkte opprykk.
Kjønø legger ikke skjul på at målet var å ta Bærumsklubben tilbake til Eliteserien.
– Jeg har hatt en tydelig ambisjon om opprykk, forteller han.
Likevel ble Kjønøs siste kamp 2-3-tapet mot Stjørdals-Blink i den 20. runden av OBOS-ligaen søndag. Han er derimot forsiktig med å tenke på hva som gjorde avskjeden med klubben til realitet.
– Det er for tidlig å spekulere rundt hvorfor det ble som det ble. Jeg har respekt for avgjørelsen. Resultatene var ikke gode nok, så jeg må respektere det, sier han.
picture

Spinnville scener på Consto Arena: – Har du sett på maken?!

Mer å lære

Kjønø har tidligere vært trener for Grorud. Fra 2018 til 2021 ledet han de gulkledde fra Oslo, før han ble hentet til Stabæk i fjor sommer. I 2019 rykket han opp til OBOS-ligaen med Grorud.
– Jeg har hvertfall 30 år igjen. Har ti hektiske år bak meg, men jeg har lært veldig mye. Samtidig har jeg veldig mye igjen å lære, og er veldig klar for å prøve noe igjen. Det finnes mange spennende jobber innenfor fotballen.
Veien videre etter avskjeden med Stabæk vet han ennå ikke.
– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg skal ta god tid. Hente meg litt inn, bruk tid med familien og samtidig besøke folk og lære nye ting.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame