Populære sporter
All sport
Vis alt

Skeid tilbake i OBOS-ligaen: – Vi er bedre forberedt nå

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 10/03/2022 klokken 10:56 GMT+1

Det har gått to sesonger siden Skeid sist spilte på norsk toppnivå. Nå er oksene tilbake i OBOS-ligaen, og det med en helt annen inngang enn i 2019.

Skeid-spiller Johnny Buduson jubler for scoring i cupkampen mot Lillestrøm i 2021.

Foto: NTB

Med totalt fire seiere og 22 poeng på 30 seriekamper sist gang Skeid var oppe i OBOS-ligaen, var de rødhvite oksene fra Torshov til slutt nødt til å ta steget ned igjen til 2. divisjon høsten 2019.
Etter et mislykket forsøk på å rykke rett opp igjen året etter, fikk Skeid-pipen en annen lyd i 2021. Oslo-klubben mer enn doblet poengfangsten fra 2020, og vant avdelingen sin med hele åtte poeng ned til Arendal på andre.
Sammen med Kongsvinger, som vant den andre avdelingen, rykket Skeid opp til OBOS-ligaen på andre forsøk etter nedrykket.
Nå starter snart neste kapittel i Skeid-historien, for om drøye tre ukers tid tar Oslo-klubben imot opprykksfavoritt Stabæk i den første serierunden.

Mer forberedt

Gard Holme, som tok over hovedtreneransvaret etter Tom Nordlie i januar 2020, mener Skeid er bedre rustet nå enn de var da de rykket opp i forkant av 2019-sesongen.
– Jeg tror klubben i sin helthet er mer klar for det nå, spesielt knyttet til alle tingene rundt A-laget. Vi har fått samlet klubben litt mer rundt laget, innleder han, og presiserer at han ikke kan uttale seg nøyktig om hvor godt forberedt klubben var i årene før han ble hovedtrener.
– Forrige gang Skeid var oppe i OBOS-ligaen gjorde de flere nye erfaringer og veldig mye var nytt. Nå vet vi litt mer hva som møter oss, fortsetter hovedtreneren.
37-åringen, som kom fra trener og spillerutvikler i Vålerenga 2, utgjør trenerteamet sammen med blant annet den tidligere VIF-helten Morten Berre. Berre var også assistent under Tom Nordlies periode i klubben.
Holme fastslår at klubben og laget er i rute før det braker løs på Nordre Åsen 4. april.
– I utgangspunktet er vi i rute, ja. Selvfølgelig er vi litt usikre på hvordan vi står og om vi er gode nok, men vi har vist i treningskampene at vi klarer å henge med, så det lover godt, sier han.
Skeid har spilt en rekke treningskamper mot god motstand denne vinteren. 5. mars var sist gang oksene var i aksjon, da Start ble hakket for sterke i Sørlandshallen. OBOS-kollegaen vant 2-1. Før det har Skeid spilt mot Grorud (seier 4-1/3-0), Sandefjord (tap 0-2), Raufoss (2-2) og KFUM Oslo (tap 0-2).

«Sully» tilbake

Skeid har gått inn i OBOS-forberedelsene uten en rekke spillere fra fjorårssesongen. Til sammen har ni spillere forlatt Oslo-klubben, deriblant toppcorer Abel William Stensrud som gikk til Eliteserien og Odd tidligere i vinduet.
Men Skeid har også fått hentet inn nye fjes i troppen, og en spiller som kanskje ikke er så ukjent for supporterne på Nordre Åsen er Sulayman Bojang.
«Sully» er tilbake i Skeid etter tre sesonger i Sarpsborg 08, Kongsvinger (lån) og Haugesund.
– Sully er Skeid-gutt, og kjenner laget og klubben veldig godt. Han gir oss akkurat den erfaringen vi trenger nå, spesielt når den ene høyrebacken vår er ute med langtidsskade, sier trener Gard Holme til Discovery.
Til egen klubb kom treneren med en aldri så liten spådom etter signeringen av Bojang.
– Det er vel ikke helt utenkelig at han blir den raskeste spilleren i OBOS-ligaen i år. Sully kan spille på begge sider og har også blitt brukt litt som kantspiller. Det gir oss enda bedre dekning gjennom en lang sesong, sa Holme da.

Banen i orden

Forrige gang Skeid var oppe i OBOS-ligaen, i 2019, måtte oksene spille deler av sesongen på Intility Arena på grunn av rehabilitering av banen på Nordre Åsen. Dette ført blant annet til lave tilskuertall og en svekket «hjemmefølelse».
I år kan det se ut som at underdogen får gjennomføre hele sesongen på eget kunstgress.
– Vi har enda bedre kontroll på banesituasjonen, og alt virker å være i orden nå. Vi planlegger å bytte kunstgress der, og det skal bli gjort mellom kampene i innledningen av sesongen, informerer Holme, og sier samtidig at det etter planen ikke skal på utover noen av kampene som skal spilles der.
Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson tror at hjemmebanefordelen kunne ha reddet Skeid sist gang de var oppe i OBOS-ligaen.
– Skeid hadde nok ikke rykket ned om de ikke var nødt til å spille på Inilitiy deler av 2019-sesongen. Det ble ingen klubbfølelse den gangen, så det kan jo spille positivt ut i år, om de får orden på kunstgresset, sier han.

– Knalltøft

Skeid har en fyldig historie å vise til. Oslo-klubben vant seriemesterskapet i 1966, i tillegg til at de har vunnet cupen hele åtte ganger (1947, 1954, 1955, 1956, 1958, 1963, 1965 og 1974).
Årets sesong kan bli av det utfordrende slaget, og spesielt starten av 2022 ser blytung ut for Skeid.
De rødkledde åpner hjemme mot Stabæk, før de møter Kongsvinger (borte), Brann (hjemme), Start (borte), Mjøndalen (hjemme) og Fredrikstad (borte) i de fem neste.
– Først og fremst gleder vi oss til de kampene der. Vi tenker at det er fint å få de kampene der tidlig, der vi har alt å vinne, forteller Gard Holme.
Joacim Jonsson tror Skeid kommer til å slite med å fornye sin OBOS-kontrakt.
– Det kommer til å bli knalltøft for Skeid. For meg er det fire lag som skiller seg ut der nede i år, og det er Skeid, Blink, Bryne og Grorud. Skeid er ikke styrket etter oprykket i fjor, og dessverre mye svekket. Ligaen er nok jevnere nå enn den var da de var oppe sist, spesielt blant lagene på nedre halvdel, meddeler eksperten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame