For i perioden 18. juli til 21. august var det ikke mye å skryte av for Start sin del:
Tap 1-2 for Sandnes Ulf 18. juli. 0-0 mot Mjøndalen seks dager senere, før de slo Fredrikstad hjemme 31. juli. Så tapte de 0-1 for Brann, slo Bryne hele 6-0 og spilte uavgjort 2-2 mot Kongsvinger. Og det hele ble toppet med å bli ydmyket 0-5 av Stabæk 21. august.
OBOS-ligaen
Jørgen Hammer ferdig i KFUM-Oslo - Blir advokatfullmektig
25/11/2022 KLOKKEN 21:33
Da lå laget på 8. plass med 30 poeng, hadde ni poeng opp til Ranheim på 2. plass og åtte poeng opp til tredjeplasserte KFUM.
Skrur vi tiden én måned frem i tid, ser det igjen ganske så annerledes ut i Kristiansand. 5-0 over Grorud, 5-3 over Sandnes Ulf, 3-1 mot Stjørdals Blink og 2-1 over Raufoss lørdag gjør at klubben har vunnet fire kamper på rad. Tjelmeland og co. er nå er nummer fire med 42 poeng. Stabæk på 2. plass er fem poeng foran, mens KFUM på 3. plass har 45 poeng.
– De tok et oppvaskmøte etter å ha blitt rundspilt av Stabæk, og det har fungert. Man ser nå at troppen de har er ganske god. Start er jo et veldig godt lag. De mistet jo både Oskar Fallenius og Jonatan Braut Brunes, som de ikke har klart å erstatte, men de nye som har kommet inn har gjort en god jobb, sier Discovery-ekspert Amund Lutnæs.

Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det

Godt overgangsvindu

Han mener lånet av Joacim Holtan var gull verdt for Start. Holtan kom fra Haugesund og har notert seg for to scoringer i sine to første kamper for Start.
– Det var ekstremt viktig å få på plass Holtan. Han er ikke lik Brunes, men en skikkelig spydspiss. I Holtan får de en skikkelig spiss som er god i første pressledd, samt en spiss som både kan servere andre og score mål selv, sier Lutnæs.
I tillegg hentet Start inn den svenske duoen Tom Strannegård og Zakaria Sawo, som har vært viktige for klubben siden ankomsten i starten av august.
– Strannegård er en kreativ spiller som gir dem mye. Jeg tipper de benytter seg av opsjonen de har, for utgangspunktet er nok at han skal bli med dem videre. Sawo er hurtig, uforutsigbar og er vanskelig å lese. Han åpnet veldig bra med tre mål på fem kamper, men trenger litt tid på å tilvenne seg norsk fotball. Han er tross alt hentet fra lavere divisjoner i Sverige.
Han mener gnisten er tent igjen i klubben.
– Det er jo det viktigste, at gnisten er tent. De har noe å kjempe for på tabellen nå og sitter i en veldig fin posisjon. Jeg tror at de kan selge masse billetter til de tre siste hjemmekampene.
Saken fortsetter under videoen.

Hattrick-helten: – Jeg kunne hatt fem eller seks

Får KFUM på besøk

Etter landslagspausen venter KFUM hjemme på Sør Arena. I tillegg har Start igjen Skeid borte, Åsane hjemme, Sogndal borte og Ranheim hjemme.
– Det er jo en hyperinteressant kamp. Vinner Start den er de forbi KFUM og innehar den viktige 3. plassen. Det er jo en kjempefordel å bli nummer tre, for da har du bare en hjemmekamp før en eventuell kvalik. Og akkurat nå har jeg alle OBOS-lag som favoritt hvis Sandefjord ender på kvalik.
– Hvem synes du ser best ut akkurat nå av Start og KFUM?
– Det er det spørsmålet alle stiller seg. KFUM har scoret masse mål, men er på en nedadgående kurve. 3-3 mot Bryne var veldig, veldig skuffende. Der fikk nok også Start en skikkelig vitamin-innsprøytning.
Han håper Start-fansen kjenner sin besøkelsestid når lagene møtes 3. oktober klokken 18.00.
– Jeg blir skuffet hvis det er under 7000 mennesker på den. Dette her er muligheten til å henge seg på direkte opprykk til Eliteserien. De var så langt nede etter fjorårsssesongen der de var elendige. Årets sesong har også sett svak ut, men de har klart å snu det, og nå har de momentum. Det er en posisjon som er helt fantastisk å være i for Start nå. Man tenkte at sesongen var over, men den gang ei.
OBOS-ligaen
Fire spillere gir seg i Jerv etter nedrykket
23/11/2022 KLOKKEN 10:30
OBOS-ligaen
Magne Hoseth blir trener for KÍ Klaksvík
21/11/2022 KLOKKEN 18:17