Sogndal - Mjøndalen 1-0 (0-0)
Sogndal styrte oppgjøret mot serietoer Mjøndalen, uten å klare å få noe uttelling i den første omgangen, men like etter pausen løsnet det for vertene.
Renze Fij slo langt opp mot Emmanuel Grønner. Ballen spratt gjennom Mjøndalen-forsvaret, og kraftpluggen fra Tåsen viste frem farten sin og nådde den løse ballen først. Alene med Thomas Kinn var spissen sikker og dunket ballen i det lengste hjørnet. En strålende måte å score sitt første mål i OBOS-ligaen på.
OBOS-ligaen
Bytter ut Schalke 04 med OBOS-ligaklubb
12/08/2022 PÅ 12:35
Etter scoringen tok Mjøndalen over initiativet i kampen, og presset Sogndal godt inn på egen banehalvdel, men utenom en god sjanse fra høyreback Skistad skapte ikke gjestene det helt store.
Fem minutter før slutt var Mjøndalen nære. Adrian Hansen steg høyest på et hjørnespark, og fikk til en god heading mot Renze Fij, men nederlenderen fikk slått ballen over. På det påfølgende hjørnesparket ble det fullt kaos. Ballen endte opp fri foran målet til Fij, men sisteskansen fikk tak i den like foran et kobbel av Mjøndalen-spillere. Nærmere kom ikke bruntrøyene som med det mister plassen sin på direkte opprykk.
Det betyr at Sogndal tar steget opp på femteplass i OBOS-ligaen, tre poeng bak Ranheim på direkte opprykk.
LES OGSÅ: Gir seg som hovedtrener

Ranheim på direkte opprykk

Ranheim - KFUM 4-1 (2-1)

Mehnert-dobbel straffet KFUM

I Ranheimsfjæra hadde Ranheim muligheten til å klatre opp på direkte opprykk med seier over tabellsekser KFUM Oslo, og vertene startet på best mulig vis.
Like før kamp måtte kaptein Mads Reginiussen testes for å se om han var klar. Nordlendingen fikk klarsignal, og etter seks minutter viste han hvor viktig det var. Simon Marklund slo hjørnesparket inn på hodet til veteranen som stanget vertene i ledelsen etter snaue seks minutter.
En halvtime seinere var vertene frampå på ny. Eirik Tønne slo frem et frispark fra midtstreken. Tidligere Brann-spiss Marcus Mehnert tok ballen lekkert ned like innenfor 16-meteren, vendte bort oppasseren sin og banket ballen nydelig i mål.
Doblingen av ledelsen var det som skulle til for å vekke «kåffa» og fem minutter før pause svarte Isnes mannskap. Frenderup forsøkte å sette igang fra femmeter, men bommet. Robin Rasch plukket opp ballen, og sendte ballen inn til leiesoldat Filip Delaveris som reduserte like før pause.
Reduseringen var dessverre fånyttes, for vertene er ligaens nest beste formlag med tre strake seire, og etter timen spilt viste de hvorfor. Høyreback Sivert Solli satt fart innover banen, og kombinerte med Mads Reginiussen. Backen spilte ut til Tønne, og der hadde Reginiussen kommet på et stormløp. Innlegget landet på høyrefoten til kapteinen som via Hestnes økte ledelsen med sitt andre mål for dagen.
Ranheim var ikke ferdig der. Tønne headet ned et langt oppspill. Erlien plukket opp ballen, spilte fri Marcus Mehnert med en fin stikker, og klubbens toppscorer rundet keeper og scoret sin andre for kvelden. Game-set-match i fjæra og Ranheim klatret forbi Mjøndalen og opp på direkte opprykk.
Grorud - Brann 0-1
Bryne - Stjørdals-Blink 0-0
Åsane - Sandnes Ulf 2-1

Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink

OBOS-ligaen
Usikker på om Hansen er rett mann videre: – Styret må diskutere posisjonen hans
09/08/2022 PÅ 18:57
OBOS-ligaen
Tredje strake tap – Mjøndalen ned på nedre halvdel
08/08/2022 PÅ 18:00