Mjøndalen - Bryne 2-1
Det var topp mot bunn på tabellen som møttes på Consto Arena fredag ettermiddag, i en kamp som er framskyndet fra i sommer fordi Mjøndalen skal bytte ut kunstgresset på banen.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
28/06/2022 PÅ 18:52
Mjøndalen kunne ta over tabelltoppen med seier, mens Bryne var ute etter å bryte den fæle rekka med 1-2-tap i samtlige fire kamper og null poeng så langt.
Det så ikke nødvendigvis slik ut i den første omgangen. Hjemmelaget hadde både ballen en del, og en del tilløp til sjanser, og spesielt Matias Belli Moldskred avsluttet en rekke ganger uten at det ble veldig farlig av det.
Bryne på sin side hang veldig godt med, og skapte et par store sjanser. De største kom etter gavepakker fra de brunkledte.
Etter hvilen ble det imidlertid bare mer og mer Mjøndalen. Benjamin Stokke fikk en enorm sjanse til å sende laget i ledelsen da han kastet seg frem på bakre stolpe etter vakkert forarbeid på venstresiden av Sivert Øverby, men han misset på det åpne målet.
Se situasjonen her (artikkelen fortsetter under):

Bommer på åpent mål fra kloss hold: – Har dere sett?

I stedet skjedde det som ofte skjer når et lag ikke makter å utnytte overtaket og sette sjansene: Det andre laget scorer.
Ballen havnet etter et flott innlegg hos Oliver Rothaug på bakre i det 68. minutt, og han scoret på flott vis foran de om lag 25 fremmøte fra «B-gjengen» bak målet. De kunne for første gang denne sesongen feire at laget deres ledet en fotballkamp.
Og noen minutter senere kunne og burde det vært 2-0. Men som en slags Miss Mjøndalen 2.0 kopierte Brynes Arne Gunnes missen til Stokke fra tidligere og høynet – for å bruke pokerspråket.
Fra en meter satte han ballen i stolpen i stedet for i det gapende garnet.
Se situasjonen her (artikkelen fortsetter under):

Her kunne han sendt laget mot seier – misser på gigasjanse

I forrige kamp scoret kaptein Joackim Olsen Solberg sitt første Mjøndalen-mål på tre og et halvt år da han puttet på vakkert vis mot FFK, før han dediserte det til sin syke bestefar. Fredag kveld tok han ansvar igjen og utlignet til 1-1 i det 83. minutt.
Markus Nakkim slo et strålende innlegg og Olsen Solberg stanget inn balanse i protokollen.
Men nær 100 minutter spilt dukket innbytter Brinder Singh (20) opp og scoret sitt aller første mål, og sikret dermed 2-1-seieren for Mjøndalen.
Og altså: Brynes femte strake 1-2-tap.

Scoret sitt første og ble MIF-helt ni minutter på overtid

OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
28/06/2022 PÅ 09:28
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
27/06/2022 PÅ 18:46