Det bekrefter NFF i en pressemelding torsdag.
– På grunnlag av foreliggende dokumentasjon og forklaringer finner utvalget det bevist utover enhver rimelig tvil at Mjøndalen-spilleren har brutt NFFs regler for pengespill. Spilleren har plassert pengespill på ni kamper hvor han selv var i lagoppstillingen. Videre finner utvalget det bevist utover enhver rimelig tvil at spilleren har plasser pengespill på tre kamper som involverte Mjøndalens lag i Eliteserien, men hvor han ikke var i lagoppstillingen eller kamptroppen. Spilleren har erkjent forholdene, skriver fotballforbundet på egne hjemmesider.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
28/06/2022 PÅ 18:52
– Utvalget har besluttet å frata spilleren rett til å delta i konkurranser innenfor NFF for en periode på én måned. Straffen trer i kraft fra og med første obligatoriske kamp for klubbens førstelag 4. april 2022, heter det videre.
Spilleren har hevdet overfor NFF at han kun har tippet på seier til Mjøndalen, og ikke på enkelthendelser eller resultat i kamper han selv har deltatt i.
Daglig leder i Mjøndalen fotball, Berenike Wulfsberg, bekrefter over Drammens Tidende (DT) at spilleren det er snakk om er keeper Sosha Makani.

Skal anke

Til Discovery sier hun:
– For det første er han frikjent for kampfiksing. Vi gjør ikke noe annet enn at han fortsetter å trene og gjør det han skal som fotballspiller.
– Jeg snakket med han da jeg fikk mailen fra NFF og informerte han. Han er skuffet over å være utestengt i en måned, men ellers har han tatt dette bra, som han har gjort hele tiden. Har er i bedre form enn noen gang.
Hun opplyser at klubben skal anke avgjørelsen.
– Han har spilt på seiere til Mjøndalen. Formålet for regelen er å hindre juks. Han har ikke brutt det formålet, men han har brutt regelen om å ikke spille på egne kamper.
Føler dere at dere har en god sak med anken?
– Det vet jeg ikke, men så lenge han har ikke brutt formålet, har vært åpen og samarbeidsvillig overfor oss og Norsk Tipping, og i og med at det ikke har vært intensjon om kampfiksing – han har spilt på seire, da kunne man funnet en annen sanksjon enn utestengelse.
Discovery har ennå ikke lyktes i å få en kommentar fra Sosha Makani selv.
OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
28/06/2022 PÅ 09:28
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
27/06/2022 PÅ 18:46