Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertene lanserer Kjønø-erstatter: – Han er en åpenbar kandidat

Even Lübeck

Oppdatert 17/08/2022 klokken 15:03 GMT+2

Eirik Kjønø og Stabæk avsluttet arbeidsforholdet tirsdag, etter bare 13 måneder i sjefsstolen. Ekspertene mener spesielt én mann er svært aktuell.

Roger Risholt, Lars Bohinen og Tom Nordlie

Foto: NTB

  • Følg Stabæk mot Start søndag klokka 15 på discovery+
Tirsdag kom nyheten om at Eirik Kjønø var ferdig i Stabæk. Etter bare 13 måneder i sjefsstolen ble klubben enig med Kjønø om en sluttavtale for 31-åringen.
– Det er kjedelig at det ble sånn. Likevel er det sånn som skjer i fotball, og jeg har vært forberedt på at det kunne skje. Det er kjipt, men jeg har det fint, sa Kjønø til Discovery etter at nyheten ble offentliggjort.
Spørsmålet nå er hva som skjer videre på trenerfronten hos klubben som av de aller fleste ble tippet til å rykke rett opp igjen. Assistenttrenerne Hugo Vicente og Petter Belsvik skal overta etter Kjønø på midlertidig basis.
– Stabæk må få inn en rutinert trener som må leve med et stort forventningspress. Stabæk må rykke opp. Alt annet er en fiasko, sier Discovery-kommentator Amund Lutnæs.
picture

Fikk omdiskutert straffe: – Godt mulig jeg detter litt lett

Gammel kjenning inn?

Lars Bohinen er mannen flere av ekspertene Discovery har pratet med lanserer som en mulig ny hovedtrener for Stabæk. Han har vært Discovery-ekspert denne sesongen etter at han tok et hardt presset Sarpsborg 08 i juni i fjor. En godkjent høstsesong gjorde at Sarpsborg 08 ikke rykket ned, men Bohinen fikk ikke forlenget avtalen som han hadde ut 2021-sesongen.
Bohinen kjenner Stabæk godt fra før - han var nemlig sportsdirektør i klubben fra januar 2007 til juni 2009. I tillegg skulle han fungere som daglig leder i bærumsklubben.
Han var med andre ord i klubben under storhetstiden i klubben. I 2008 vant klubben Tippeligaen med spillere som Alanzinho, Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson, Johan Andersson og Anthony Annan, for å nevne noen.
I juni 2009, da klubben slet økonomisk etter å ha flyttet til Telenor Arena, valgte Bohinen å fratre fra sin stilling for at klubben skulle få frigjort midler.
picture

Gauseth oppsummerer: Nådeløse Glimt, trøndersk spiderman og tvilsomt laguttak

– Åpenbar kandidat

13 år etter at han var i klubben sist kan altså Bohinen være på vei tilbake til gamleklubben. Det mener ekspertene kan være et godt valg.
– Bohinen er en rutinert trener som kjenner OBOS-ligaen godt fra tidligere, og han har rykket opp med både Aalesund og Sandefjord. I tillegg gjorde han sakene sine godt med Sarpsborg i fjor. Han er en åpenbar kandidat, sier Lutnæs.
– Han har hatt suksess som brannslukker tidligere, vært i Stabæk før og fulgt klubben tett mens sønnen Emil var der. Jeg tror han passer godt inn i klubben, sier Budstikka-journalist Tor Bjørnar Holmlund, som har fulgt Stabæk tett i mange år.

Flere andre

Lutnæs mener også Roger Risholt kan være en aktuell kandidat til å ta over Stabæk-skuta. Risholt fikk tre landskamper i 2005 og var innom klubber som Start, Fredrikstad, Tromsø, Kongsvinger, Kristiansund, Sandefjord, samt svenske Häcken og Sundsvall, og danske Aarhus.
– Arendalitten har skaffet seg god erfaring fra PostNord-ligaen med Arendal. Han har tatt steget fra juniortrener til assistent på A-laget til å nå være hovedtrener. Han har gjort det bra med Arendal nå, er en talentfull trener og begynner å bli klar for å ta steget opp til OBOS-ligaen.
Holmlund trekker frem Morten Tandberg, Petter Myhre og Tom Nordlie som aktuelle navn, men tror ikke vi får se noen av dem med Stabæk-emblet på brystet denne høsten.
– Tandberg er lokal og veldig flink, men trives nok med å være lærer på Dønski og å jobbe som agent med Mike Kjølø. Nordlie sitt navn dukker alltid opp, men han er nok ikke aktuell. Og Myhre har jo nok med å være assistent i Lillestrøm, selv om han kunne vært aktuell.
picture

Spinnville scener på Consto Arena: – Har du sett på maken?!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame