Det skriver TV 2 onsdag ettermiddag.
Forrige uke skrev samme kanal at klubben i OBOS-ligaen styrer mot fire millioner i underskudd denne sesongen. Da forberedte klubben spillerne på et lønnskutt til minimumslønn.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
9 TIMER SIDEN
Nå skal spillerne ha fått beskjed om at de kan terminere kontrakten med klubben hvis de ønsker.
– Det er klubben som har satt seg i denne problemstillingen. Spillerne kan ikke noe for det her, så hvis det kommer ønske fra enkeltspillere om å fratre så er svaret ja, det må vi være med på, sier styreleder i klubben Erling Johansen til TV 2.
TIl Discovery bekrefter styrelederen at tilstanden til klubben er kritisk.
– Vi har ikke gått ut med dette offentlig, men det TV 2 skriver stemmer. Vi er et steg tilbake og to frem, så nå handler det om å få klubben i balanse. Vi jobber med de to stegene frem, men de stegene er krevende, sier Johansen til Discovery.
Ett av forslagene til kutt som spillerne og trenerne har blitt forespeilet er et kutt til minimumslønn. Denne lønnen skal være på 4000 kroner i måneden. Da må nye kontrakter signeres med spillerne. Til nå er ikke de kontraktene signert.
– Først og fremst er det den som tynger mest. Det er personer som har behov for inntekter, så det er helt klart det mest krevende for alle. Vi må også spare på alt fra logistikk og bane til treninger og bilordninger, forklarer styrelederen.

Forslag om minimumslønn

Tirsdag var spillerne og trenerne på møte hvor de fikke forespeilet flere scenario for å få klubben på riktig kjøl. En av dem som var der er Blink-kaptein Aleksander Foosnæs. Han forteller at ingen har tatt lønnskutt enda.
– Vi har latt folk bruke dagen i går og i dag til å tenke litt på det selv og gjøre seg opp en mening, sier Foosnæs på telefon til Discovery.
Han forteller at det ikke var så mye nytt som kom fram på møte, bare en bekreftelse på det de har blitt fortalt tidligere.
– Man har jo hatt litt tid på å tygge på den økonomiske situasjonen til klubben, men så har man også hatt et håp om at ting skal ordne seg, fortsetter kapteinen.
Spillergruppen har engasjert spillernes interesseorganisasjon NISO for bistand i situasjonen. Klubben har foreslått nye kontrakter med spillerne og trenere. Alle ned til minimumslønn på fire tusen kroner i måneden.
– Vi har ikke kommet til en beslutning enda. Det var inforamsjon i går. Man har det travelt, samtidig som slike ting ikke er enkelt å ta en kjapp avgjørelse på, sier Foosnæs før han fortsetter.
– Folk har tenkt på lønnskutt, og at det kunne bli en mulighet, men når det blir en realitet må man ta det innover seg, sier Foosnæs som trekker frem at man gjerne har boliglån, familie og barn å ta hensyn til.
Onsdag kveld skal Blink spille cupkamp mot Byåsen. Med tirsdagens møte i bakhodet har ikke oppladningen vært optimal.
– Den kunne vært bedre. Klubben trenger hjelp, og den umiddelbare hjelpen er fra spillerne. I tillegg er det viktig å påpeke at spillerne alene ikke klarer å hjelpe klubben. Flere må inn å bistå for at klubben skal komme sge gjennom dette, påpeker Blink-kapteinen.
Saken fortsetter under videoen.

Reagerer sterkt på baneforholdene: – Veldig merkelig

Lillebo last og brast

Styrelederen ønsker ikke å svare på spillerne og trenernes vegne, men har fått et tydelig signal om at hovedtrener Snorre Lillebo ikke forlater skuta med det første.
– Jeg opplever at hovedtrener Lillebo tar det med fatning,og at han står last og brast på sitt prosjekt, fortsetter Erling Johansen.
Blinks hovedtrener Snorre Lillebo sier selv til Discovery at spillerne og trenerne var på infomasjonsmøte med klubben tirsdag, og bekrefter samtidig det styreleder Johansen meddeler.
– På det møtet ble spillerne forelagt skisser av et eventuelt scenario. Jeg har sagt til spillerne at jeg står last og brast ved prosjektet slik at det ikke skal stå på det sportslige tilbudet, sier Lillebo til Discovery.
Han forberedte seg til onsdagens cupkamp mot Byåsen da Discovery ringte. Nå handler hans jobb mye om å ta vare på de 24 spillerne i troppen.
– Jeg må bare gjøre det beste jeg kan, og prøve å ivareta de spillerne så best jeg kan. Forutsetningene kunn evært bedre, men det er slik det er, sier Lillebo videre.
I tillegg til å være hovedtrener for Blink har Lillebo jobbet som lærer. Han skulle trappe ned på lærerjobben, men det går ikke nå.
– Etter sommeren tenkte jeg å pensle meg over på fotballen. Det var drømmen, men det går ikke slik nå, fortsetter Lillebo.

Kapteinen skryter av styret

En av grunnene til den prekære økonomiske situasjonen til klubben skal være byggingen av Sandskogan Stadion. Stadion som rommer snaue 1000 tilskuere kostet klubben rundt 30 millioner kroner å bygge.
Blink-kaptein Foosnæs er klar på at det er klubbens egen feil at situasjonen er som den er, men mener prosessen fra det nye styret har vært god.
– Det som er synd er at det er klubben selv som har gjort dette. Nå er jeg veldig glad for at vi har et styre som ønsker å rydde opp en gang for alle. Klassikeren er at man rydder opp, og så er man tilbake i samme situasjon etter 3-4 år, men det nye styret er krystallklare på at hvis vi kommer ut av dette, så skal man aldri tilbake, avslutter Foosnæs.
Stjørdals-Blink ligger nest sist i OBOS-ligaen med fem poeng på ti kamper.
Nå er det satt en «deadline» for den videre prosessen til 30. juni - altså neste torsdag.

Ekspertenes dom: Disse lagene har imponert mest og minst

OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
18 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
I GÅR PÅ 18:46