• Se OBOS-ligaoppgjøret mellom Mjøndalen og Sogndal søndag kl 18 på discovery+
23. mai 2022:
Mjøndalen har akkurat slått Sandnes Ulf 2-0 på Øster Hus Arena og står med sju seirer og en uavgjort på de første åtte kampene. MIF leder OBOS-ligaen med 22 poeng, to poeng foran Brann. Livet leker for bruntrøyene, og en umiddelbar retur til Eliteserien ser svært sannsynlig ut for mjøndølingene.
OBOS-ligaen
Uavgjort på Grorud – se høydepunktene her
I GÅR KLOKKEN 19:16
9.august 2022:
Situasjonen er snudd helt på hodet for Vegard Hansen og co. Etter mandagens tap 1-2-tap for Ranheim er Mjøndalen nå nummer ni med 29 poeng. Etter den gode starten har alt gått feil vei for MIF, som på de siste elleve kampene har tapt åtte, spilt to uavgjort og vunnet én, over dumpekandidat Grorud. Med elleve kamper igjen er det nå ti poeng opp til direkte opprykk for Hansen og co.
I tur og orden har de, siden de slo Sandnes Ulf 2-0, tapt for Ranheim, Brann, Sogndal, Stabæk, Raufoss, Kongsvinger, Raufoss igjen og Ranheim igjen. I tillegg har det blitt poengdeling mot Åsane og Start, samt 1-0-seier over sisteplasserte Grorud. Fem poeng på de siste elleve kampene er nest svakest av alle lag i OBOS-ligaen poengmessig.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Stort intervju: Suksesstreneren om Oslo-fotballen, opprykk og Eliteserie-interessen

Stabilisere seg

Discovery-ekspert Amund Lutnæs mener Mjøndalen nå er i ferd med å stabilisere seg på det nivået de hører hjemme.
– Jeg tenkte tidlig at de ikke var noen soleklar opprykkskandidat. De er topp 8-9 i OBOS, ikke så mye mer. Det ser jo brutalt ut nå med den rekken, men de bikket tette og jevne kamper i deres favør i seriestarten, noe de ikke gjør nå, sier Lutnæs.
– Det er et stort mysterie, det som har skjedd i det siste. I bunn og grunn har Mjøndalen et ålreit OBOS-lag med mye rutine her og der. Men de klarer ikke å nå de toppene.
Petter Bø Tosterud mener situasjonen i klubben er bekmørk.
– Det er lenge siden de har ligget så dårlig til. Det er en meget krevende situasjon. I tillegg røk de ut av cupen for Kjelsås, som også må tas med i regnestykket. De er ikke i nedrykkstrøbbel, så ille er det ikke. Men de er ikke i nærheten av å være på skuddhold for å kjempe med topplagene som Brann og Stabæk. Og vi husker at MIF hadde klare ambisjoner om å rykke rett opp, sier Bø Tosterud.
Han tror attpåtil at playoff kan bli vanskelig for klubben.
– Fortsetter den formen nå er jeg ikke sikker på om det blir topp seks. Og det er ikke sånn at de er uheldige i hver kamp. De var klart dårligst mot Ranhei mandag, og det er ikke mye som tyder på at ting skal snu umiddelbart. Sogndal hjemme neste blir veldig tøff. De kan fort tape den og, sier Tosterud.
LES OGSÅ: Skuffet og frustrert over egen klubb: – Skulle ønske de kunne ha solgt meg

Blir Hansen med videre?

På spørsmål om Vegard Hansen er rett mann til å lede laget videre, svarer Lutnæs:
– Det er jo veldig rart å se for seg en annen trener enn Vegard Hansen i Mjøndalen, han har jo blitt synonymt med klubben. Vil klubben forandre fokus og kurs nå? Og hvis de skal finne en ny trener - kan de få inn noe som er mye, mye bedre? Det tror jeg ikke.
– De har jo prøvd å utvikle unge gutter fra akademiet denne sesongen. De vil forandre fokus, samtidig som de skal være en toppklubb i OBOS og kjempe om Eliteserie-plass. Det er en veldig vanskelig oppgave.
Bø Tosterud er mer tydelig:
– Jeg er usikker på om Hansen er er riktig mann videre. Det har sjeldent blitt stilt spørsmål om Vegard, som nærmest har vært enehersker i MIF, siden 2006, som en av de i verden som har sittet lengst. Nå tror jeg det er første gangen man virkelig må diskutere hans posisjon i styret hos Mjøndalen, sier han og avslutter:
– Kan Hansen få de ut av mørket? Det de leverer nå er ikke godt nok, rett og slett.
Klubbens daglige leder Berenike Wulfsberg forteller at Hansen fortsatt sitter trygt.
– Ja, det gjør han. Vi evaluerer hele tiden, så det er naturlig at det gjøres også i år. Det er det ingenting som tyder på, sier Wulfsberg til Discovery.

Se høydepunktene: Ranheim slo tilbake mot formsvake Mjøndalen

OBOS-ligaen
Se høydepunktene fra Kongsvinger - Sogndal
I GÅR KLOKKEN 19:13
OBOS-ligaen
Se høydepunktene fra Ranheim - Sandnes Ulf
I GÅR KLOKKEN 19:13