• Se OBOS-ligaen på discovery+
Sogndal-Stabæk 4-3 (2-0):
Emmanuel Grønner var nemlig i en helt egen klasse da Sogndal slo Stabæk 4-3 på Fosshaugane Campus mandag. Sogndal så ut til å ha full kontroll da Grønner scoret sitt tredje til 4-0 etter 63 minutter, men Stabæk scoret tre på rad og skapte en ordentlig spenning i kampen. Men Grønner sine tre mål og ene målgivende ble til slutt toneangivende:
OBOS-ligaen
Usikker på om Hansen er rett mann videre: – Styret må diskutere posisjonen hans
09/08/2022 PÅ 18:57
Først chippet han ballen lekkert over Marcus Sandberg til 1-0, før han hadde målgivende til Hördur Gunnarsson like før halvtimen var spilt. Timen var spilt da Grønner var på rett plass til rett tid og pirket inn et innlegg til 3-0, før han like gjerne fullbyrdet hat tricket etter 63 minutter.
Målene var Grønners fjerde, femte og sjette på de siste tre kampene. Nå står spissen med sju mål på åtte kamper så langt denne sesongen.
4-3-seieren var Sogndals åttende denne sesongen. Tre nye poeng sender Tore André Flo og co. opp på 4. plass i OBOS-ligaen. Til tross for tapet ligger Stabæk på plassen foran Sogndal - begge lag har 28 poeng, men Stabæk har bedre målforskjell enn saftkokerne og ligger derfor foran.
– Det var en spinnvill kamp, det er helt rett. Vi gir de fire mål før vi begynner å score selv. På 0-4 føles det ufortjent, men vi forsvarer oss ikke godt nok. Vi burde score langt flere mål selv om vi scorer tre. Vi må få mye mer ut av spillet vårt og alle de innleggene vi har som akkurat ikke treffer. Det blir 4-3, det kunne blitt mye mer. Jeg er veldig skuffet over det vi leverer defensivt. På 2-0 får de inn kampen inn i sitt spor, og da kan de ligge lavt og kompakt, sa Eirik Kjønø etter kampen.
Se høydepunktene øverst i saken.
Les også: Lindseth bekreftet klar for CSKA Sofia

Annullert scoring og drømmemål

Tolv minutter var spilt da Gift Orban trodde han hadde satt inn 1-0 til gjestene etter å ha pirket ballen i mål etter et innlegg fra Victor Wernersson, men nigerianeren var i offside, og dermed ble scoringen annullert.
Og fem minutter senere var det Sogndal som tok ledelsen. Erik Grønner ble spilt gjennom på lekkert vis av Jonatan Jonsson, og spissen chippet på nydelig vis ballen over Marcus Sandberg.
– Jeg kan se for meg at Tore Andre Flo står på sidelinjen med en tåre i øyekroken. Det er Flonaldo-tendenser over den, sa Amund Lutnæs i studio.

Ny perlescoring

27 minutter var spilt da saftkokerne gikk opp til 2-0. Hördur Gunnarsson fikk ball på 20 meter og spilte vegg med Grønner, før islendingen fikk med seg ballen inn i boks. Gunnarsson viste klasse da han plasserte ballen i lengste kryss.
– En kremscoring, sa programleder Eirik Fure.
2-0 sto det også til pause.
Selv om Stabæk presset på for en redusering tidlig i den andre omgangen, var det hjemmelaget som scoret kampens fjerde. Grønner dukket opp på bakerste etter et innlegg og pirket inn 3-0-målet.
– Han ser litt ut om Erling Braut Haaland utpå der, sa Lutnæs.
Les også: Vant toppkamp etter snuoperasjon

Tre reduseringer

4-0 var et faktum etter 63 minutter da Ulrik Mathisen fant Grønner, som gjorde alt på egenhånd og satte ballen lekkert i mål etter å ha dratt av Simen Wangberg.
Stabæk reduserte tre (!) ganger på tampen - Orban etter 67, Herman Geelmuyden etter 76 og Orban igjen etter 80, men Sogndal klarte akkurat å holde unna.
Resultater fra OBOS-ligaens 16. runde:
Brann – Kongsvinger 3-0, KFUM Oslo – Ranheim 1-2, Sandnes Ulf – Åsane 6-0, Sogndal – Stabæk 4-3, Stjørdals-Blink – Bryne 0-2.
Spilt søndag: Fredrikstad Grorud 3-1, Mjøndalen – Start 0-0, Skeid – Raufoss 2-2.
OBOS-ligaen
Tredje strake tap – Mjøndalen ned på nedre halvdel
08/08/2022 PÅ 18:00
OBOS-ligaen
Brann har vært i møte med politiet etter masseslagsmålet
08/08/2022 PÅ 12:48